De regering en de vakbonden van de politie starten vrijdag het overleg over een oplossing voor de pensioenen van het politiepersoneel. De pensioenregeling van de politie staat op losse schroeven door een arrest van het Grondwettelijk Hof. Het kernkabinet gaf vrijdag groen licht voor de onderhandelingen op basis van een kader dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) met de vakbonden hebben afgetoetst.

Voorstel klaar

Afgelopen woensdag raakte bekend dat de regering en de vakbonden een werkgroep in het leven roepen om een oplossing uit te werken. Die komt vrijdag voor het eerst samen. De bevoegde ministers en de vakbonden komen op 26 november samen om te zien hoe ver de werkgroep dan gevorderd is.

Inhoudelijk is er een kader voor de onderhandelingen vastgelegd. Het kernkabinet keek vrijdag na of dat voorstel strookt met het regeerakkoord. "We hebben een voorstel klaar dat we woensdag afgetoetst hebben met de vakbonden en waarover we nu rapporteren aan de kern", zei Jambon vrijdag voor aanvang van het kernkabinet. Over de inhoud van dat kader wil hij niets kwijt. "Dat is voor de onderhandelingstafel. Als er een akkoord is, zal het in geuren en kleuren worden toegelicht."

Vicepremier Didier Reynders (MR) wees erop dat het regeerakkoord op het vlak van pensioenen in een aantal mogelijke uitzonderingen voorziet. "Maar ik zal hier niet zeggen wat de marge voor de regering is." (Belga/WB)

De regering en de vakbonden van de politie starten vrijdag het overleg over een oplossing voor de pensioenen van het politiepersoneel. De pensioenregeling van de politie staat op losse schroeven door een arrest van het Grondwettelijk Hof. Het kernkabinet gaf vrijdag groen licht voor de onderhandelingen op basis van een kader dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) met de vakbonden hebben afgetoetst.Afgelopen woensdag raakte bekend dat de regering en de vakbonden een werkgroep in het leven roepen om een oplossing uit te werken. Die komt vrijdag voor het eerst samen. De bevoegde ministers en de vakbonden komen op 26 november samen om te zien hoe ver de werkgroep dan gevorderd is. Inhoudelijk is er een kader voor de onderhandelingen vastgelegd. Het kernkabinet keek vrijdag na of dat voorstel strookt met het regeerakkoord. "We hebben een voorstel klaar dat we woensdag afgetoetst hebben met de vakbonden en waarover we nu rapporteren aan de kern", zei Jambon vrijdag voor aanvang van het kernkabinet. Over de inhoud van dat kader wil hij niets kwijt. "Dat is voor de onderhandelingstafel. Als er een akkoord is, zal het in geuren en kleuren worden toegelicht." Vicepremier Didier Reynders (MR) wees erop dat het regeerakkoord op het vlak van pensioenen in een aantal mogelijke uitzonderingen voorziet. "Maar ik zal hier niet zeggen wat de marge voor de regering is." (Belga/WB)