Huffington Post selecteerde een aantal nieuwe musea die aanlokkelijk zijn omwille van hun frappante architectuur en spraakmakende tentoonstellingen. Bovendien betekenen ze een opwaardering voor hun buurten omdat ze hippe nieuwe woningen, restaurants en gallerijen aantrekken.

'New York heeft Ellis Island. Antwerpen, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, heeft het nieuwe Red Star Line Museum', aldus Huffington Post.

In het lijstje voor 2014 komen naast het Red Star Line Museum ook nog onder meer het Dali Museum in Florida, Het Museum van de Onschuld in Istanboel, Astrup Fearnley Museet in Oslo en het BioMuseo in Panama City voor.

Het Red Star Line Museum aan de Schelde vertelt het verhaal van de emigranten die met de scheepvaartmaatschappij Red Star Line van Europa naar Noord-Amerika voeren. Tussen 1873 tot 1934 vertrokken er vanuit Antwerpen 2 miljoen emigranten van over heel Europa om hun Amerikaanse droom waar te maken.

Het museum neemt de bezoeker aan de hand van de vele persoonlijke verhalen van de Red Star Line-passagiers mee op een spannende reis in de voetsporen van de landverhuizers van hun geboortedorp tot op hun eindbestemming, Amerika.

Huffington Post selecteerde een aantal nieuwe musea die aanlokkelijk zijn omwille van hun frappante architectuur en spraakmakende tentoonstellingen. Bovendien betekenen ze een opwaardering voor hun buurten omdat ze hippe nieuwe woningen, restaurants en gallerijen aantrekken. 'New York heeft Ellis Island. Antwerpen, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, heeft het nieuwe Red Star Line Museum', aldus Huffington Post. In het lijstje voor 2014 komen naast het Red Star Line Museum ook nog onder meer het Dali Museum in Florida, Het Museum van de Onschuld in Istanboel, Astrup Fearnley Museet in Oslo en het BioMuseo in Panama City voor.Het Red Star Line Museum aan de Schelde vertelt het verhaal van de emigranten die met de scheepvaartmaatschappij Red Star Line van Europa naar Noord-Amerika voeren. Tussen 1873 tot 1934 vertrokken er vanuit Antwerpen 2 miljoen emigranten van over heel Europa om hun Amerikaanse droom waar te maken. Het museum neemt de bezoeker aan de hand van de vele persoonlijke verhalen van de Red Star Line-passagiers mee op een spannende reis in de voetsporen van de landverhuizers van hun geboortedorp tot op hun eindbestemming, Amerika.