Barbara Nelen uit Destelbergen is pas 22 maar nu al een van de sterkhouders van de Red Panthers. Ze wordt beschouwd als een toptalent en won reeds in 2011, als 20-jarige speelster van La Gantoise, de Gouden Stick voor beste Belgische hockeyspeelster. Momenteel komt ze uit voor KHC Dragons in Brasschaat.

Ook op de Olympische Spelen in Londen was Nelen erbij, al verliep dat niet zonder hindernissen: vlak voor haar geplande vertrek naar Londen werd bij haar thuis ingebroken en haar paspoort gestolen, zodat ze halsoverkop haar papieren in orde moest brengen om te kunnen vertrekken.

Net als Loïck Luypaert bij de mannen, vierde Nelen haar 22e verjaardag op het EK in Boom en dat met een historische kwalificatie voor de halve finales. (KVDA)

Bekijk een interview met Barbara Nelen uit 2011:

Barbara Nelen uit Destelbergen is pas 22 maar nu al een van de sterkhouders van de Red Panthers. Ze wordt beschouwd als een toptalent en won reeds in 2011, als 20-jarige speelster van La Gantoise, de Gouden Stick voor beste Belgische hockeyspeelster. Momenteel komt ze uit voor KHC Dragons in Brasschaat. Ook op de Olympische Spelen in Londen was Nelen erbij, al verliep dat niet zonder hindernissen: vlak voor haar geplande vertrek naar Londen werd bij haar thuis ingebroken en haar paspoort gestolen, zodat ze halsoverkop haar papieren in orde moest brengen om te kunnen vertrekken. Net als Loïck Luypaert bij de mannen, vierde Nelen haar 22e verjaardag op het EK in Boom en dat met een historische kwalificatie voor de halve finales. (KVDA) Bekijk een interview met Barbara Nelen uit 2011: