Nederland ging vooral na de rust, toen het nog maar 1-0 was, op het gaspedaal staan. Robbert Kemperman maakte vier doelpunten en wordt daardoor topschutter van het toernooi. De andere doelpunten kwamen op naam van Jenniskens (2), Hertzberger (2), Van Ass, Verga, Bakker en Jonker.

De hoogste EK-score ooit hebben de Nederlanders net niet kunnen evenaren. Die staat sinds 1970 op naam van Spanje, dat toen met 13-0 won van Malta.

Clash der titanen

In de halve finales volgt nu de clash met Duitsland. Oranje heeft met de regerende olympische kampioen overigens nog een eitje te pellen, want het verloor vorig jaar in Londen de finale tegen Duitsland op dubieuze wijze (2-1).

En in de finale van de Hamburg Masters eind vorige maand, als voorbereiding op het EK, kwam Duitsland in de laatste minuut op gelijke hoogte tegen Nederland (2-2), waardoor het op doelsaldo het toernooi won.

Wint Nederland in Boom de nieuwe clash der titanen, dan wacht in de finale mogelijk een prestigeduel met België. De Red Lions nemen het in hun halve finale op tegen Engeland.

Nederland ging vooral na de rust, toen het nog maar 1-0 was, op het gaspedaal staan. Robbert Kemperman maakte vier doelpunten en wordt daardoor topschutter van het toernooi. De andere doelpunten kwamen op naam van Jenniskens (2), Hertzberger (2), Van Ass, Verga, Bakker en Jonker. De hoogste EK-score ooit hebben de Nederlanders net niet kunnen evenaren. Die staat sinds 1970 op naam van Spanje, dat toen met 13-0 won van Malta. Clash der titanen In de halve finales volgt nu de clash met Duitsland. Oranje heeft met de regerende olympische kampioen overigens nog een eitje te pellen, want het verloor vorig jaar in Londen de finale tegen Duitsland op dubieuze wijze (2-1). En in de finale van de Hamburg Masters eind vorige maand, als voorbereiding op het EK, kwam Duitsland in de laatste minuut op gelijke hoogte tegen Nederland (2-2), waardoor het op doelsaldo het toernooi won. Wint Nederland in Boom de nieuwe clash der titanen, dan wacht in de finale mogelijk een prestigeduel met België. De Red Lions nemen het in hun halve finale op tegen Engeland.