Red Lions pakken Spanje in met 5-2

(Belga) Op de wereldkampioenschappen hockey in het Nederlandse Den Haag heeft de Belgische nationale mannenploeg (FIH 5) zaterdag tegen Spanje (FIH 10) met 5-2 gewonnen. Bij de rust leidden de Red Lions al met 3-0.

De troepen van bondscoach Marc Lammers, die in hun wedstrijd van donderdag tegen Australië (3-1 nederlaag) geen enkele van hun zes strafcorners wisten om te zetten, profiteerden nu wel van de stilstaande fases. Zowel Tanguy Cosyns (13.) als Alexandre de Saedeleer (16.) scoorden na een strafcorner. Op slag van rust lukte Emmanuel Stockbroekx de 3-0. Drie minuten na de pauze zette Cosyns met zijn tweede van de middag de 4-0 op het scorebord, opnieuw na een strafcorner. John-John Dohmen (47. sc) zorgde voor de forfaitscore, waarna Spanje echter nog kwam opzetten via Eduard Tubau (58. sc) en kapitein Santi Freixa (66.). België boekte eerder zeges tegen India (3-2) en Maleisië (6-2), waarna ze tegen regerend wereldkampioen Australië een nederlaag leden. In groep A staan Australië en België momenteel aan de leiding met 9 punten. Daarna volgen Engeland (7), Spanje (2), India (1) en Maleisië (0). De Indiërs, Maleisiërs, Engelsen en Australiërs hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Later op de dag staan de wedstrijden India-Maleisië en Engeland-Australië op het programma. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. Volgende week maandag sluiten de Red Lions de groepsfase af met een duel tegen Engeland (19u45). Als de Engelsen zaterdag verliezen tegen de ‘Kookaburras’, dan volstaat maandag een gelijkspel voor een plek bij de beste vier. (Belga)