De Red Lions speelden in hun laatste groepswedstrijd 2-2 gelijk tegen Spanje (IHF 6). Topschutter Tom Boon bracht de Belgen snel op voorsprong, maar na de pauze kwam Spanje langszij na een strafcorner van Quemada (1-1).

Aanvoerder Jérôme Truyens zorgde even later voor de 2-1. Tubau bracht Spanje in de slotfase opnieuw langszij (2-2), maar verder geraakten de bezoekers niet meer. Daardoor eindigen de Belgen met zeven punten op de eerste plaats in de groep, voor titelverdediger en olympisch kampioen Duitsland (IHF 1, 6 ptn), Spanje (4) en Tsjechië (0).

De halve finales staan vrijdag op het programma. Daarin nemen de Red Lions het op tegen Engeland (IHF 4), de nummer twee uit groep B. De finale wordt zondag gespeeld. (Belga/AVE)

De Red Lions speelden in hun laatste groepswedstrijd 2-2 gelijk tegen Spanje (IHF 6). Topschutter Tom Boon bracht de Belgen snel op voorsprong, maar na de pauze kwam Spanje langszij na een strafcorner van Quemada (1-1). Aanvoerder Jérôme Truyens zorgde even later voor de 2-1. Tubau bracht Spanje in de slotfase opnieuw langszij (2-2), maar verder geraakten de bezoekers niet meer. Daardoor eindigen de Belgen met zeven punten op de eerste plaats in de groep, voor titelverdediger en olympisch kampioen Duitsland (IHF 1, 6 ptn), Spanje (4) en Tsjechië (0). De halve finales staan vrijdag op het programma. Daarin nemen de Red Lions het op tegen Engeland (IHF 4), de nummer twee uit groep B. De finale wordt zondag gespeeld. (Belga/AVE)