De 25-jarige Vincent Vanasch is een van de twee doelmannen in de nationale selectie van bondscoach Marc Lammers. Hij speelt op clubniveau voor de Waterloo Ducks, waarmee hij in de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 kampioen van België werd.

Samen met zijn broers en zussen zette Vanasch zijn eerste hockeypasjes bij Royal Evere White Star Hockey Club, de jeugdopleiding die zijn vader oprichtte. Later kwam hij ook nog uit voor Royal Pingouin HC uit Nijvel en voor KHC Leuven. Sinds 2008 mag Vanasch zich Belgisch A-international noemen. Naast zijn sportieve carrière studeert hij ook nog fysiotherapie.

Leuk weetje: als eerbetoon aan zijn sterke prestaties op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar, waar de Red Lions knap vijfde werden, noemde de Brusselse microbrouwerij The Oak Brewery een bier naar hem: La Papale (Een van Vanasch' bijnamen is Vincent Papale).

Vincent Vanasch in actie met de Red Lions:

De 25-jarige Vincent Vanasch is een van de twee doelmannen in de nationale selectie van bondscoach Marc Lammers. Hij speelt op clubniveau voor de Waterloo Ducks, waarmee hij in de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 kampioen van België werd. Samen met zijn broers en zussen zette Vanasch zijn eerste hockeypasjes bij Royal Evere White Star Hockey Club, de jeugdopleiding die zijn vader oprichtte. Later kwam hij ook nog uit voor Royal Pingouin HC uit Nijvel en voor KHC Leuven. Sinds 2008 mag Vanasch zich Belgisch A-international noemen. Naast zijn sportieve carrière studeert hij ook nog fysiotherapie. Leuk weetje: als eerbetoon aan zijn sterke prestaties op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar, waar de Red Lions knap vijfde werden, noemde de Brusselse microbrouwerij The Oak Brewery een bier naar hem: La Papale (Een van Vanasch' bijnamen is Vincent Papale). Vincent Vanasch in actie met de Red Lions: