Thomas Briels is 26 jaar en speelt sinds 2008 in de Nederlandse competitie bij Oranje Zwart uit Eindhoven. Net zoals voor enkele collega-Red Lions zal een wedstrijd tegen Nederland op het WK - eventueel na de groepsfase want beide landen zitten in verschillende poules - zal voor hem dus iets speciaals hebben.

Met Oranje Zwart greep de aanvaller dit seizoen overigens nipt naast de eindzege in de Euro Hockey League. In de finale in Eindhoven moest het de trofee aan het Duitse Harvestehuder laten. Eerder was Briels actief bij KHC Dragons uit Brasschaat. Sinds 2006 maakt Briels deel uit van de Red Lions. Hij verzamelde al meer dan 160 caps en nam deel aan twee Olympische Spelen, in Peking (2008) en Londen (2012). Ook op het EK in Boom vorig jaar, waar de Red Lions zilver wonnen, was Briels een vaste waarde in het team.

Bekijk een prachtdoelpunt van Briels voor Oranje Zwart:

Thomas Briels is 26 jaar en speelt sinds 2008 in de Nederlandse competitie bij Oranje Zwart uit Eindhoven. Net zoals voor enkele collega-Red Lions zal een wedstrijd tegen Nederland op het WK - eventueel na de groepsfase want beide landen zitten in verschillende poules - zal voor hem dus iets speciaals hebben. Met Oranje Zwart greep de aanvaller dit seizoen overigens nipt naast de eindzege in de Euro Hockey League. In de finale in Eindhoven moest het de trofee aan het Duitse Harvestehuder laten. Eerder was Briels actief bij KHC Dragons uit Brasschaat. Sinds 2006 maakt Briels deel uit van de Red Lions. Hij verzamelde al meer dan 160 caps en nam deel aan twee Olympische Spelen, in Peking (2008) en Londen (2012). Ook op het EK in Boom vorig jaar, waar de Red Lions zilver wonnen, was Briels een vaste waarde in het team. Bekijk een prachtdoelpunt van Briels voor Oranje Zwart: