De douane van Zaventem heeft op Brussels Airport meer dan 2 miljoen nagemaakte pillen in beslag genomen. Het gaat volgens de administratie Douane en Accijnzen om een recordvangst, zowel op Belgisch als op Europees niveau.

De douane trof in totaal 2.134.000 pillen aan, verpakt in medicijnstrips en verstopt in grote balen. Het gaat om pijnstillers van het merk Tramal en (voor het overgrote deel) om antimalariatabletten van Fansidar. De wijze van verpakking en spelfouten trokken de aandacht van de douaniers.

De namaakmedicijnen waren verzonden door een bedrijf in het Indiase Mumbai en waren op weg naar het Afrikaanse land Togo.

'Levens gered'

De inbeslagname is veruit een recordvangst van nagemaakte geneesmiddelen op de luchthaven van Zaventem. Het vorige record dateert van juli 2007, toen 600.000 nagemaakte pillen antibiotica werden ontdekt. De inbeslagname is meteen de grootste ooit in Europa, aldus de administratie Douane en Accijnzen.

Volgens de douane zijn er door de inbeslagname levens gered. Nagemaakte medicijnen vormen immers een enorm gevaar voor de volksgezondheid.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn nagemaakte medicijnen goed voor 10 pct van de farmaceutische markt wereldwijd en vertegenwoordigen ze een omzet van 45 miljard.

De douane van Zaventem heeft op Brussels Airport meer dan 2 miljoen nagemaakte pillen in beslag genomen. Het gaat volgens de administratie Douane en Accijnzen om een recordvangst, zowel op Belgisch als op Europees niveau.De douane trof in totaal 2.134.000 pillen aan, verpakt in medicijnstrips en verstopt in grote balen. Het gaat om pijnstillers van het merk Tramal en (voor het overgrote deel) om antimalariatabletten van Fansidar. De wijze van verpakking en spelfouten trokken de aandacht van de douaniers.De namaakmedicijnen waren verzonden door een bedrijf in het Indiase Mumbai en waren op weg naar het Afrikaanse land Togo.'Levens gered'De inbeslagname is veruit een recordvangst van nagemaakte geneesmiddelen op de luchthaven van Zaventem. Het vorige record dateert van juli 2007, toen 600.000 nagemaakte pillen antibiotica werden ontdekt. De inbeslagname is meteen de grootste ooit in Europa, aldus de administratie Douane en Accijnzen.Volgens de douane zijn er door de inbeslagname levens gered. Nagemaakte medicijnen vormen immers een enorm gevaar voor de volksgezondheid.Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn nagemaakte medicijnen goed voor 10 pct van de farmaceutische markt wereldwijd en vertegenwoordigen ze een omzet van 45 miljard.