Er hebben dinsdagavond 400.000 mensen gekeken naar de aanvankelijk verboden reportage van het vtm-magazine Telefacts over mogelijke corruptie bij het gerecht in Veurne. Daarmee is de uitzending meteen de meest bekeken Telefacts-reportage van dit jaar. Dat werd vernomen bij de hoofdredacteur van de vtm-nieuwsdienst Kris Hoflack. Deze verklaarde vooral heel opgetogen te zijn 'dat de persvrijheid nog iets voorstelt in dit land'.

Een Brusselse rechtbank had begin april beslist dat vtm de reportage niet mocht uitzenden. Een betrokken rechter had een eenzijdig verzoekschrift ingediend en de zender riskeerde een dwangsom van 200.000 euro als de reportage toch zou worden uitgezonden. Vtm tekende derdenverzet aan en kreeg dinsdagavond omstreeks 21 uur het goede nieuws met de toestemming van een kortgedingrechter om de reportage uit te zenden, en besloot prompt om dat te doen. De programmatie werd omgegooid en om 22 uur zond vtm de reportage uit. "We wilden geen risico nemen door langer te wachten, uitgezonden is uitgezonden", aldus Hoflack.

De uitzending haalde 400.000 kijkers en is zo de meest bekeken Telefacts-reportage van 2014. "Een uitstekend resultaat, zeker aangezien we geen tijd meer hadden om de reportage aan te kondigen", aldus nog Hoflack. De hoofdredacteur besloot met nogmaals te zeggen blij te zijn dat vtm van de rechter via derdenverzet toestemming had verkregen om de reportage uit te zenden. Voor zover de zender betreft, is de gerechtelijke kous hierbij af.

(belga/SD)

Een Brusselse rechtbank had begin april beslist dat vtm de reportage niet mocht uitzenden. Een betrokken rechter had een eenzijdig verzoekschrift ingediend en de zender riskeerde een dwangsom van 200.000 euro als de reportage toch zou worden uitgezonden. Vtm tekende derdenverzet aan en kreeg dinsdagavond omstreeks 21 uur het goede nieuws met de toestemming van een kortgedingrechter om de reportage uit te zenden, en besloot prompt om dat te doen. De programmatie werd omgegooid en om 22 uur zond vtm de reportage uit. "We wilden geen risico nemen door langer te wachten, uitgezonden is uitgezonden", aldus Hoflack. De uitzending haalde 400.000 kijkers en is zo de meest bekeken Telefacts-reportage van 2014. "Een uitstekend resultaat, zeker aangezien we geen tijd meer hadden om de reportage aan te kondigen", aldus nog Hoflack. De hoofdredacteur besloot met nogmaals te zeggen blij te zijn dat vtm van de rechter via derdenverzet toestemming had verkregen om de reportage uit te zenden. Voor zover de zender betreft, is de gerechtelijke kous hierbij af. (belga/SD)