Dat schrijft De Morgen.

De strengere wet op de gezinshereniging maakt dat niet alleen mogelijke schijnhuwelijken worden onderzocht, maar ook schijnsamenwoonsten. Het gaat om koppels die wettelijk gaan samenwonen om een van de twee partners aan een legaal verblijf te helpen. Zij krijgen nu een even grondig onderzoek als koppels die trouwen.

"Mijn administratie ontvangt al jaren het signaal vanuit de lokale besturen dat schijnsamenwoonst voor vreemdelingen met slechte bedoelingen hét nieuwe fraudekanaal is geworden", zegt Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Wie betrapt wordt op een schijnhuwelijk, kan een celstraf krijgen van drie jaar en 3.000 euro boete. Francken wil ook de termijn voor de ontbinding optrekken van drie tot vijf jaar.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Morgen.De strengere wet op de gezinshereniging maakt dat niet alleen mogelijke schijnhuwelijken worden onderzocht, maar ook schijnsamenwoonsten. Het gaat om koppels die wettelijk gaan samenwonen om een van de twee partners aan een legaal verblijf te helpen. Zij krijgen nu een even grondig onderzoek als koppels die trouwen. "Mijn administratie ontvangt al jaren het signaal vanuit de lokale besturen dat schijnsamenwoonst voor vreemdelingen met slechte bedoelingen hét nieuwe fraudekanaal is geworden", zegt Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Wie betrapt wordt op een schijnhuwelijk, kan een celstraf krijgen van drie jaar en 3.000 euro boete. Francken wil ook de termijn voor de ontbinding optrekken van drie tot vijf jaar.(Belga/RR)