Dat blijkt uit cijfers van de ziekteverzekering, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsbladd en Het Belang van Limburg.

Het aantal van 8.756 komt neer op bijna 24 sterilisaties per dag. Sinds 2010 is het aantal ingrepen gestegen met net geen 20 procent. De grootste groep is tussen de 35 en 40 jaar oud.

"Typisch gaat het om mannen in een vaste relatie wiens kinderwens al vervuld is", zegt professor Karel Everaert van het andrologisch centrum van het UZ Gent. "Hun vrouw heeft hen laten weten dat het nu hun beurt is." "Een sterilisatie heeft een dubbel voordeel", zegt Thomas Adams van de Belgische vereniging van urologen. "Enerzijds verlost het de vrouw van hormonale bijwerkingen. Anderzijds is het een praktischere oplossing dan elke dag opnieuw een pil slikken."

(Belga/RR)

Dat blijkt uit cijfers van de ziekteverzekering, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsbladd en Het Belang van Limburg. Het aantal van 8.756 komt neer op bijna 24 sterilisaties per dag. Sinds 2010 is het aantal ingrepen gestegen met net geen 20 procent. De grootste groep is tussen de 35 en 40 jaar oud. "Typisch gaat het om mannen in een vaste relatie wiens kinderwens al vervuld is", zegt professor Karel Everaert van het andrologisch centrum van het UZ Gent. "Hun vrouw heeft hen laten weten dat het nu hun beurt is." "Een sterilisatie heeft een dubbel voordeel", zegt Thomas Adams van de Belgische vereniging van urologen. "Enerzijds verlost het de vrouw van hormonale bijwerkingen. Anderzijds is het een praktischere oplossing dan elke dag opnieuw een pil slikken."(Belga/RR)