"We hebben een rustige nacht gehad met ideaal wandelweer en geen grote incidenten", zegt woordvoerder Thomas D'hondt. "Eigenlijk is het voorlopig in zekere zin dus een saaie editie, maar zo hebben we het graag." De deelnemers hebben nu nog tot 21 uur de tijd om aan te komen, al is de organisatie indien nodig wat flexibel voor wie iets achter zit op schema maar de eindmeet toch nog lijkt te halen.

Het nieuwe deelnemersrecord staat intussen officieel op 12.608. "Er zijn op het allerlaatste moment nog een paar deelnemers opgedaagd na het communiceren van de cijfers en die hebben we nog laten starten", zegt D'hondt. "Het verbreken van het vorig jaar gevestigde record met nog eens 600 extra deelnemers is natuurlijk fantastisch."

Onder een aantal deelnemers en toeschouwers was er in de loop van de nacht even ongerustheid toen ze de sirenes van hulpdiensten in de buurt hoorden, maar dat bleek volgens de organisatie slechts te gaan om een autobrand in Bornem die niets te maken had met de Dodentocht.

<script type="text/javascript" src="http://nieuws.vtm.be/vmmaplayer/embed.js"></script><p>Bekijk meer video's van <a href="" title= "Alle video's van vtmnieuws">vtmnieuws</a> op <a href="http://nieuws.vtm.be" title="nieuws.vtm.be">nieuws.vtm.be</a></p>

"We hebben een rustige nacht gehad met ideaal wandelweer en geen grote incidenten", zegt woordvoerder Thomas D'hondt. "Eigenlijk is het voorlopig in zekere zin dus een saaie editie, maar zo hebben we het graag." De deelnemers hebben nu nog tot 21 uur de tijd om aan te komen, al is de organisatie indien nodig wat flexibel voor wie iets achter zit op schema maar de eindmeet toch nog lijkt te halen. Het nieuwe deelnemersrecord staat intussen officieel op 12.608. "Er zijn op het allerlaatste moment nog een paar deelnemers opgedaagd na het communiceren van de cijfers en die hebben we nog laten starten", zegt D'hondt. "Het verbreken van het vorig jaar gevestigde record met nog eens 600 extra deelnemers is natuurlijk fantastisch." Onder een aantal deelnemers en toeschouwers was er in de loop van de nacht even ongerustheid toen ze de sirenes van hulpdiensten in de buurt hoorden, maar dat bleek volgens de organisatie slechts te gaan om een autobrand in Bornem die niets te maken had met de Dodentocht.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be