Het is het hoogste aantal inbreuken in tien jaar, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Het gaat om een stijging van 5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Toen werden 8.700 bestuurders veroordeeld.

Alarmerend

De cijfers komen uit het jaarverslag van de politierechtbanken. Mobiliteitsorganisatie VAB noemt de cijfers "alarmerend". "De pakkans moet echt omhoog", zegt woordvoerder Maarten Matienko. Wie zonder rijbewijs achter het stuur gaat zitten, kan een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar krijgen. (Belga/TV)

Het is het hoogste aantal inbreuken in tien jaar, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Het gaat om een stijging van 5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Toen werden 8.700 bestuurders veroordeeld. Alarmerend De cijfers komen uit het jaarverslag van de politierechtbanken. Mobiliteitsorganisatie VAB noemt de cijfers "alarmerend". "De pakkans moet echt omhoog", zegt woordvoerder Maarten Matienko. Wie zonder rijbewijs achter het stuur gaat zitten, kan een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar krijgen. (Belga/TV)