Op Brussels Airport vertrekken vrijdag 43.600 mensen met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming, een nieuw dagrecord voor de luchthaven in Zaventem.

Reizigers wordt gevraagd om ruim op tijd te komen. Brussels Airport waarschuwt dat het tot na de middag zeer druk kan zijn in de vertrekhal. In de late namiddag is er een nieuw piekmoment.

Passagiers voor korteafstandsvluchten kunnen best twee uur voor de vertrektijd aan de check-inbalie staan, langeafstandsreizigers drie uur.

De meeste vluchten zitten voorlopig op schema, zo blijkt uit de vluchtinformatie.

Op de wegen valt de vakantie-uittocht nog mee. Omstreeks 7 uur stond er op de snelwegen in Vlaanderen net geen 30 km file, in heel België was dat een 70-tal kilometer, wat relatief weinig is. (Belga/KVDA)

Op Brussels Airport vertrekken vrijdag 43.600 mensen met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming, een nieuw dagrecord voor de luchthaven in Zaventem. Reizigers wordt gevraagd om ruim op tijd te komen. Brussels Airport waarschuwt dat het tot na de middag zeer druk kan zijn in de vertrekhal. In de late namiddag is er een nieuw piekmoment. Passagiers voor korteafstandsvluchten kunnen best twee uur voor de vertrektijd aan de check-inbalie staan, langeafstandsreizigers drie uur. De meeste vluchten zitten voorlopig op schema, zo blijkt uit de vluchtinformatie. Op de wegen valt de vakantie-uittocht nog mee. Omstreeks 7 uur stond er op de snelwegen in Vlaanderen net geen 30 km file, in heel België was dat een 70-tal kilometer, wat relatief weinig is. (Belga/KVDA)