Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir was "zeer ontgoocheld" dat de meerderheid de roep van de 100.000 betogers vorige week in de straten van Brussel niet gehoord heeft. De regering kiest volgens haar voor onrechtvaardigheid en onevenwicht. "We hebben niets tegen lastenverlagingen, maar men moet het geld daarvoor niet bij de burger halen". De 100 euro extra per maand wordt pas tegen het einde van de legislatuur bereikt, terwijl de kosten voor de burger nu reeds worden verhoogd, luidt het.

Voor haar Groen-collega Kristof Calvo is dit niet de taxshift die het land nodig heeft. Hij hekelde ook het feit dat de begrotingstabellen die premier Michel voor zijn toespraak beloofde, slechts een half blaadje groot bleek te zijn. "Er zijn nog altijd geen cijfers. Dat betekent dus dat de taxshift nog steeds niet is becijferd", stelde zijn partijvoorzitster Meyrem Almaci.

"Het belangrijkste is niet wat er in de verklaring staat, maar wat er niet in staat", zei Filip Dewinter (Vlaams Belang), verwijzend naar het communautaire en asiel en migratie - enkel het spreidingsplan kwam ter sprake.

Raoul Hedebouw (PVDA) noemde de beleidsverklaring een communicatieoperatie, "en dan vooral een heel slappe communicatieoperatie". Premier Michel had het erg veel over het sociale, maar in de aangekondigde maatregelen is er volgens hem weinig sociaals terug te vinden. De regering kiest voor continuïteit, voor de speculanten en de miljardairs, en niet voor de gewone burger, aldus Hedebouw.

CdH was gecharmeerd door de verminderingen van de lasten, maar die kunnen niet op tegen de lastenverhogingen voor de middenklasse. "De middenklasse zal moeten bijdragen en dat is een fout als men 'jobs, jobs, jobs wil'", betreurde partijvoorzitter Benoît Lutgen. (Belga/JH)

Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir was "zeer ontgoocheld" dat de meerderheid de roep van de 100.000 betogers vorige week in de straten van Brussel niet gehoord heeft. De regering kiest volgens haar voor onrechtvaardigheid en onevenwicht. "We hebben niets tegen lastenverlagingen, maar men moet het geld daarvoor niet bij de burger halen". De 100 euro extra per maand wordt pas tegen het einde van de legislatuur bereikt, terwijl de kosten voor de burger nu reeds worden verhoogd, luidt het. Voor haar Groen-collega Kristof Calvo is dit niet de taxshift die het land nodig heeft. Hij hekelde ook het feit dat de begrotingstabellen die premier Michel voor zijn toespraak beloofde, slechts een half blaadje groot bleek te zijn. "Er zijn nog altijd geen cijfers. Dat betekent dus dat de taxshift nog steeds niet is becijferd", stelde zijn partijvoorzitster Meyrem Almaci. "Het belangrijkste is niet wat er in de verklaring staat, maar wat er niet in staat", zei Filip Dewinter (Vlaams Belang), verwijzend naar het communautaire en asiel en migratie - enkel het spreidingsplan kwam ter sprake. Raoul Hedebouw (PVDA) noemde de beleidsverklaring een communicatieoperatie, "en dan vooral een heel slappe communicatieoperatie". Premier Michel had het erg veel over het sociale, maar in de aangekondigde maatregelen is er volgens hem weinig sociaals terug te vinden. De regering kiest voor continuïteit, voor de speculanten en de miljardairs, en niet voor de gewone burger, aldus Hedebouw. CdH was gecharmeerd door de verminderingen van de lasten, maar die kunnen niet op tegen de lastenverhogingen voor de middenklasse. "De middenklasse zal moeten bijdragen en dat is een fout als men 'jobs, jobs, jobs wil'", betreurde partijvoorzitter Benoît Lutgen. (Belga/JH)