De stad Antwerpen gaat een "rapporteur vluchtelingen" aanstellen voor het onderwijs. Die moet in kaart brengen hoeveel en welke vluchtelingenkinderen er op de Antwerpse schoolbanken zullen belanden, schrijft Gazet van Antwerpen.

Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open VLD) vindt dat de informatie die de stad krijgt over de kinderen die zullen instromen te gedefragmenteerd is, en stelt daarom binnen de dienst Algemeen Onderwijsbeleid een rapporteur aan die specifiek voor onderwijs, en dit voor alle netten, een stand van zaken moet opmaken.

Rechtstreeks aanspreekpunt

"De rapporteur moet alle bronnen gebruiken om een zo volledig mogelijk zicht op de situatie te krijgen", zegt Marinower. "Fedasil, Dienst Vreemdelingenzaken, OCMW, noem maar op. Op die manier willen we elk vluchtelingenkind de gepaste opvang bieden in de meest geschikte school, en weten we hoeveel en welke docenten we daarvoor moeten inzetten."

De rapporteur zal ook fungeren als rechtstreeks aanspreekpunt voor scholen die vragen hebben over of moeilijkheden hebben met de opvang van vluchtelingenkinderen. In Antwerpen zijn momenteel 747 van de 965 plaatsen voor de opvang van anderstalige nieuwkomers ingenomen. (Belga)

De stad Antwerpen gaat een "rapporteur vluchtelingen" aanstellen voor het onderwijs. Die moet in kaart brengen hoeveel en welke vluchtelingenkinderen er op de Antwerpse schoolbanken zullen belanden, schrijft Gazet van Antwerpen.Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open VLD) vindt dat de informatie die de stad krijgt over de kinderen die zullen instromen te gedefragmenteerd is, en stelt daarom binnen de dienst Algemeen Onderwijsbeleid een rapporteur aan die specifiek voor onderwijs, en dit voor alle netten, een stand van zaken moet opmaken. "De rapporteur moet alle bronnen gebruiken om een zo volledig mogelijk zicht op de situatie te krijgen", zegt Marinower. "Fedasil, Dienst Vreemdelingenzaken, OCMW, noem maar op. Op die manier willen we elk vluchtelingenkind de gepaste opvang bieden in de meest geschikte school, en weten we hoeveel en welke docenten we daarvoor moeten inzetten." De rapporteur zal ook fungeren als rechtstreeks aanspreekpunt voor scholen die vragen hebben over of moeilijkheden hebben met de opvang van vluchtelingenkinderen. In Antwerpen zijn momenteel 747 van de 965 plaatsen voor de opvang van anderstalige nieuwkomers ingenomen. (Belga)