Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte zal op 15 november in plaats van op 12 november klaar zijn met zijn rapport over de verschillende voorstellen voor een nieuwe financieringswet.

De voorstellen van de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming zijn ter berekening overgemaakt aan de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Van hen wordt tegen 8 november een eerste rapport verwacht.

Daarna wordt dat voorgelegd aan een wetenschappelijk comité met zes experts. Het eindrapport werd aanvankelijk verwacht tegen 12 november, maar door het verlengde weekeinde van 11 november zal het pas op 15 november klaar zijn, zo maakte de woordvoerder van Vande Lanotte donderdag bekend.

Overleg met partijvoorzitters

Intussen zet Vande Lanotte zijn overleg met de partijvoorzitters voort. Na zijn ontvangst bij de koning op dinsdag 2 november had hij aangekondigd dat hij tegen het einde van de week de zeven partijvoorzitters (of hun vertegenwoordigers) wilde gezien hebben.

Vande Lanotte heeft intussen Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS), zowel apart als gezamenlijk, ontmoet. Ook met Wouter Beke (CD&V) had hij al een ontmoeting. In de loop van vrijdag heeft hij een afspraak met Marcel Cheron (namens Ecolo), Joëlle Milquet (CDH), Caroline Gennez (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen!).

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte zal op 15 november in plaats van op 12 november klaar zijn met zijn rapport over de verschillende voorstellen voor een nieuwe financieringswet. De voorstellen van de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming zijn ter berekening overgemaakt aan de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Van hen wordt tegen 8 november een eerste rapport verwacht. Daarna wordt dat voorgelegd aan een wetenschappelijk comité met zes experts. Het eindrapport werd aanvankelijk verwacht tegen 12 november, maar door het verlengde weekeinde van 11 november zal het pas op 15 november klaar zijn, zo maakte de woordvoerder van Vande Lanotte donderdag bekend.Overleg met partijvoorzittersIntussen zet Vande Lanotte zijn overleg met de partijvoorzitters voort. Na zijn ontvangst bij de koning op dinsdag 2 november had hij aangekondigd dat hij tegen het einde van de week de zeven partijvoorzitters (of hun vertegenwoordigers) wilde gezien hebben.Vande Lanotte heeft intussen Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS), zowel apart als gezamenlijk, ontmoet. Ook met Wouter Beke (CD&V) had hij al een ontmoeting. In de loop van vrijdag heeft hij een afspraak met Marcel Cheron (namens Ecolo), Joëlle Milquet (CDH), Caroline Gennez (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen!).