Het Rampenfonds kampt met een achterstand van bijna drie jaar om dossiers af te handelen. Dat bericht De Standaard. De achterstand zou te wijten zijn aan een te trage procedure.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) antwoordde parlementslid Peter Logghe (Vlaams Belang) in de Kamercommissie dat er nog 2.300 dossiers open staan, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro. Het gaat onder meer om dossiers van een hagelbui in mei 2009. Milquet verwacht wel dat de betalingen nog dit jaar zullen gebeuren.

Lege kas

Bovenop de problemen met de afhandeling van de dossiers, stond de kas eind vorig jaar nog een tijdlang leeg. Daardoor liep de betalingsachterstand van al afgehandelde rampen op tot bijna 6 miljoen euro, zei Milquet. Ondertussen is dat bedrag verminderd tot 2,5 miljoen euro, een bedrag dat normaal gezien nog deze week moet terugbetaald zijn. (Belga/SD)

Het Rampenfonds kampt met een achterstand van bijna drie jaar om dossiers af te handelen. Dat bericht De Standaard. De achterstand zou te wijten zijn aan een te trage procedure.Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) antwoordde parlementslid Peter Logghe (Vlaams Belang) in de Kamercommissie dat er nog 2.300 dossiers open staan, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro. Het gaat onder meer om dossiers van een hagelbui in mei 2009. Milquet verwacht wel dat de betalingen nog dit jaar zullen gebeuren.Lege kasBovenop de problemen met de afhandeling van de dossiers, stond de kas eind vorig jaar nog een tijdlang leeg. Daardoor liep de betalingsachterstand van al afgehandelde rampen op tot bijna 6 miljoen euro, zei Milquet. Ondertussen is dat bedrag verminderd tot 2,5 miljoen euro, een bedrag dat normaal gezien nog deze week moet terugbetaald zijn. (Belga/SD)