De 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Genk overleed in Marokko bij een ongeval met een quad. De posts na het overlijden van de tiener werden al honderden keren gedeeld op Twitter en Facebook. Het gaat van 'Hij was op verlof naar het land van herkomst. Hij geeft 't goeie voorbeeld. Hij blijft meteen ginder' tot 'Sinds wanneer is een geitenneuker een Vlaming?'.

Veel van de reacties werden geplaatst bij berichten op de Facebookpagina van de Vlaamse Verdediging Liga, die zich onder meer afvroeg 'of een Vlaming er tegenwoordig zo uitziet'.

Unia diende vorig jaar bij het Antwerpse parket al een klacht in tegen de Liga, was dinsdag te horen. Vandaag schrijft De Standaard dat het onderzoek is afgerond. 'Er komt, wellicht nog in het najaar, een dagvaarding voor de strafrechter. We zoeken alleen nog uit tegen wie precies en voor welke feiten', stelt Stephanie Chomé van het Antwerpse parket.

De Vlaamse Verdedigings Liga is een extreemrechtse beweging, die zich 'verzet tegen massaimmigratie en de islamisering'. De Facebook-pagina wordt beheerd door Gunther Vleminx.

Op de Pegida-bijeenkomst in Gent van vorig jaar, was de beweging verantwoordelijk voor de veiligheid.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

(Belga)

De 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Genk overleed in Marokko bij een ongeval met een quad. De posts na het overlijden van de tiener werden al honderden keren gedeeld op Twitter en Facebook. Het gaat van 'Hij was op verlof naar het land van herkomst. Hij geeft 't goeie voorbeeld. Hij blijft meteen ginder' tot 'Sinds wanneer is een geitenneuker een Vlaming?'. Veel van de reacties werden geplaatst bij berichten op de Facebookpagina van de Vlaamse Verdediging Liga, die zich onder meer afvroeg 'of een Vlaming er tegenwoordig zo uitziet'. Unia diende vorig jaar bij het Antwerpse parket al een klacht in tegen de Liga, was dinsdag te horen. Vandaag schrijft De Standaard dat het onderzoek is afgerond. 'Er komt, wellicht nog in het najaar, een dagvaarding voor de strafrechter. We zoeken alleen nog uit tegen wie precies en voor welke feiten', stelt Stephanie Chomé van het Antwerpse parket.De Vlaamse Verdedigings Liga is een extreemrechtse beweging, die zich 'verzet tegen massaimmigratie en de islamisering'. De Facebook-pagina wordt beheerd door Gunther Vleminx.Op de Pegida-bijeenkomst in Gent van vorig jaar, was de beweging verantwoordelijk voor de veiligheid. (Belga)