De raadkamer heeft Fouad Belkacem naar de correctionele rechtbank van Antwerpen verwezen. De woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium zal er zich opnieuw moeten verantwoorden voor het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek.

Belkacem had op 1 juni een videoboodschap via You Tube verspreid waarin hij zijn ongenoegen uitte over de controle van een vrouw in nikab in Sint-Jans-Molenbeek een dag eerder. Hij sprak vol lof over de kopstoot die ze aan een politie-agente gaf en riep andere moslims op om hun eer te verdediging en tot gewelddadige actie over te gaan.

Belkacem was een maand eerder nog veroordeeld, omdat hij in eerdere You Tube-filmpjes ook al moslims had opgeroepen om de 'ongelovigen', de niet-moslims, te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal, soms zelfs vergezeld van geweerschoten. Ook had hij zich bijzonder laatdunkend uitgelaten over de dood van Marie-Rose Morel. Hij kreeg toen twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete, maar tekende intussen beroep aan.

Belkacem werd een week na het nikab-incident aangehouden en zit nog altijd in voorhechtenis. De raadkamer wilde hem vorige week vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep. (Belga/INM)

De raadkamer heeft Fouad Belkacem naar de correctionele rechtbank van Antwerpen verwezen. De woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium zal er zich opnieuw moeten verantwoorden voor het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek. Belkacem had op 1 juni een videoboodschap via You Tube verspreid waarin hij zijn ongenoegen uitte over de controle van een vrouw in nikab in Sint-Jans-Molenbeek een dag eerder. Hij sprak vol lof over de kopstoot die ze aan een politie-agente gaf en riep andere moslims op om hun eer te verdediging en tot gewelddadige actie over te gaan. Belkacem was een maand eerder nog veroordeeld, omdat hij in eerdere You Tube-filmpjes ook al moslims had opgeroepen om de 'ongelovigen', de niet-moslims, te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal, soms zelfs vergezeld van geweerschoten. Ook had hij zich bijzonder laatdunkend uitgelaten over de dood van Marie-Rose Morel. Hij kreeg toen twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete, maar tekende intussen beroep aan. Belkacem werd een week na het nikab-incident aangehouden en zit nog altijd in voorhechtenis. De raadkamer wilde hem vorige week vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep. (Belga/INM)