Dat schrijft Le Soir dinsdag, op basis van hun rapport. Centraal in de opdracht van de experten stond de weigering van de Vlaamse regering om Damien Thiéry te benoemen tot burgemeester van Linkebeek.

De verslaggevers nodigen de Raad van Europa uit een aanbeveling goed te keuren waarin het systeem van benoemingen door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur (Liesbeth Homans, nvdr) zou worden afgeschaft.

De experts maken er zich ook zorgen over dat burgers en verkozenen geen Frans mogen spreken tijdens de gemeenteraad in de faciliteitengemeenten. Ze vragen dan ook een aanpassing van de taalwetgeving.

Donderdag staat de stemming geprogrammeerd van een vierde aanbeveling waarin de veroordeling van België wordt gevraagd. De drie voorgaande aanbevelingen bleven zonder gevolg.

Dat schrijft Le Soir dinsdag, op basis van hun rapport. Centraal in de opdracht van de experten stond de weigering van de Vlaamse regering om Damien Thiéry te benoemen tot burgemeester van Linkebeek.De verslaggevers nodigen de Raad van Europa uit een aanbeveling goed te keuren waarin het systeem van benoemingen door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur (Liesbeth Homans, nvdr) zou worden afgeschaft. De experts maken er zich ook zorgen over dat burgers en verkozenen geen Frans mogen spreken tijdens de gemeenteraad in de faciliteitengemeenten. Ze vragen dan ook een aanpassing van de taalwetgeving. Donderdag staat de stemming geprogrammeerd van een vierde aanbeveling waarin de veroordeling van België wordt gevraagd. De drie voorgaande aanbevelingen bleven zonder gevolg.