Het contract van Pascale Peraïta wordt per direct ontbonden en ze zal geen ontslagvergoeding of andere compensaties ontvangen vanwege de dringende reden van het ontslag. Met het oog op eventuele gerechtelijke procedures die voortvloeien uit het ontslag zal Samusocial verder geen commentaar geven omtrent de redenen.

'Nu deze bladzijde is omgedraaid, kan Samusocial zich opnieuw volledig richten op de heropbouw na enkele moeilijke maanden. De focus ligt nu opnieuw op de hulp, de opvang en de zorg voor diegenen die dit het meest nodig hebben', klinkt het bij de daklozenorganisatie.

Rond de persoon Peraïta ontstond begin oktober opnieuw ophef toen ze aankondigde dat ze wilde terugkeren naar Samusocial om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen bij de daklozenorganisatie.

'Einde van een slechte soap'

Brussels minister Céline Fremault (cdH), bevoegd voor sociale actie, is opgelucht dat de raad van bestuur van Samusocial beslist heeft om Pascale Peraïta zonder vergoeding te ontslaan. "Hiermee komt wellicht een einde aan een slechte soap", zegt de minister in een korte reactie. Ze is blij dat de nieuwe bestuurders "vastberaden" hebben gehandeld.

Het contract van Pascale Peraïta wordt per direct ontbonden en ze zal geen ontslagvergoeding of andere compensaties ontvangen vanwege de dringende reden van het ontslag. Met het oog op eventuele gerechtelijke procedures die voortvloeien uit het ontslag zal Samusocial verder geen commentaar geven omtrent de redenen. 'Nu deze bladzijde is omgedraaid, kan Samusocial zich opnieuw volledig richten op de heropbouw na enkele moeilijke maanden. De focus ligt nu opnieuw op de hulp, de opvang en de zorg voor diegenen die dit het meest nodig hebben', klinkt het bij de daklozenorganisatie. Rond de persoon Peraïta ontstond begin oktober opnieuw ophef toen ze aankondigde dat ze wilde terugkeren naar Samusocial om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen bij de daklozenorganisatie. Brussels minister Céline Fremault (cdH), bevoegd voor sociale actie, is opgelucht dat de raad van bestuur van Samusocial beslist heeft om Pascale Peraïta zonder vergoeding te ontslaan. "Hiermee komt wellicht een einde aan een slechte soap", zegt de minister in een korte reactie. Ze is blij dat de nieuwe bestuurders "vastberaden" hebben gehandeld.