De bruine Queue de Charrue heeft een alcoholgehalte van 5,4% en geldt als een licht en verfrissend bier. "Een echt Vlaams roodbier, dat na 18 maanden rijping in eikenhouten vaten zijn 'zoete en zure' smaak verwerft", luidt de omschrijving op de website van Vanuxeem. "De rijping en de verschillende melanges zorgen voor een uitzonderlijke fruitigheid." In de subcategorieën van "best sour and wild beer" deden de Belgische bieren het trouwens goed. De bruine Queue de Charrue wint ook de categorie "oud bruin". Kriek Lambic van brouwerij Mort Subite, die tot Alken-Maes behoort, uit Kobbegem (Asse) mag zich de beste Kriek ter wereld noemen, en Oude Kriek Cuvée René van brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) is de beste Gueuze ter wereld. De World Beer Awards worden jaarlijks uitgereikt. Meer dan 2.200 bieren uit meer dan vijftig landen deden mee aan de wedstrijd. De internationale jury proefde blind en beoordeelde de bieren in drie verschillende rondes. De editie dit jaar was wel een uitdaging. Vanwege de coronapandemie kwamen de juryleden dit jaar niét naar de bieren maar andersom, de bieren kwamen tot bij de juryleden die ze digitaal bespraken. (Belga)

De bruine Queue de Charrue heeft een alcoholgehalte van 5,4% en geldt als een licht en verfrissend bier. "Een echt Vlaams roodbier, dat na 18 maanden rijping in eikenhouten vaten zijn 'zoete en zure' smaak verwerft", luidt de omschrijving op de website van Vanuxeem. "De rijping en de verschillende melanges zorgen voor een uitzonderlijke fruitigheid." In de subcategorieën van "best sour and wild beer" deden de Belgische bieren het trouwens goed. De bruine Queue de Charrue wint ook de categorie "oud bruin". Kriek Lambic van brouwerij Mort Subite, die tot Alken-Maes behoort, uit Kobbegem (Asse) mag zich de beste Kriek ter wereld noemen, en Oude Kriek Cuvée René van brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) is de beste Gueuze ter wereld. De World Beer Awards worden jaarlijks uitgereikt. Meer dan 2.200 bieren uit meer dan vijftig landen deden mee aan de wedstrijd. De internationale jury proefde blind en beoordeelde de bieren in drie verschillende rondes. De editie dit jaar was wel een uitdaging. Vanwege de coronapandemie kwamen de juryleden dit jaar niét naar de bieren maar andersom, de bieren kwamen tot bij de juryleden die ze digitaal bespraken. (Belga)