De Bruyn liet zondag weten dat hij de sp.a verlaat.

"Deze breuk zit er al een tijd lang aan te komen", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. "SP.a Rood heeft een hele tijd geprobeerd om de sp.a een andere koers te laten varen."

Zoetwatersocialisten
" Het siert De Bruyn dat hij de eer aan zichzelf houdt, en zich niet laat verleiden om levenslang de rol van alibi-socialist te moeten spelen in een partij van zoetwatersocialisten."

Een kartel tussen de PVDA en de nieuwe beweging Rood! "zou misschien drie of vier zetels kunnen halen", zegt Mertens nog. (Belga)

De Bruyn liet zondag weten dat hij de sp.a verlaat. "Deze breuk zit er al een tijd lang aan te komen", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. "SP.a Rood heeft een hele tijd geprobeerd om de sp.a een andere koers te laten varen."Zoetwatersocialisten " Het siert De Bruyn dat hij de eer aan zichzelf houdt, en zich niet laat verleiden om levenslang de rol van alibi-socialist te moeten spelen in een partij van zoetwatersocialisten." Een kartel tussen de PVDA en de nieuwe beweging Rood! "zou misschien drie of vier zetels kunnen halen", zegt Mertens nog. (Belga)