Op de Gentse Feesten heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens de vierde Prijs Jaap Kruithof in ontvangst genomen. Het Financieel Actie Netwerk (FAN) ontving de 21ste Prijs voor de Democratie.

De Prijs Jaap Kruithof wordt voor de vierde keer uitgereikt aan een linkse radicale denker of sociale beweging. Peter Mertens schreef dit jaar het boek "Hoe durven ze? De euro, de crisis en de grote hold-up". Mertens hekelde in zijn dankwoord het neo-liberalisme en nationalisme. Hij droeg de prijs onder meer op aan het personeel van Crown in Deurne en "iedereen die niet zwijgt". Eerder zei Mertens op zijn Facebookpagina al: "Ik zal alvast de 'Jaap Kruithof prijs' op de Gentse Feesten opdragen aan alle staalarbeiders, mijnwerkers en mensen in verzet tegen de agressieve kapitalistische Europese Unie."

Financieel Actie Netwerk krijgt Prijs voor de Democratie

De winnaar van de Prijs voor de Democratie, het Financieel Actie Netwerk (FAN) is een samenwerkingsverband tussen vakbonden, ngo's en sociale bewegingen. Tot de leden behoren ABVV, ACLVB, ACV, ATTAC Vlaanderen, BBL, KWB, LBC-NVK, FAIRFIN, OXFAM SOLIDARITEIT, LEF en 11.11.11.

"Door te ijveren voor meer fiscale rechtvaardigheid, leveren zij een fundamentele bijdrage aan het algemeen belang", aldus Democratie 2000-voorzitter Eric Goeman. De prijs werd in ontvangst genomen door Guido Deckers (ACV) en Rudy De Mey (11.11.11.).

Zwarte Zondag

De Prijs Jaap Kruithof is genoemd naar UGent-professor Jaap Kruithof, de vrijzinnige filosoof was een boegbeeld voor de linkse beweging in Vlaanderen. De Prijs voor de Democratie werd in het leven geroepen na Zwarte Zondag, de dag waarop het extreemrechtse Vlaams Blok doorbrak bij de lokale verkiezingen op 24 november 1991. (Belga/SD)

Op de Gentse Feesten heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens de vierde Prijs Jaap Kruithof in ontvangst genomen. Het Financieel Actie Netwerk (FAN) ontving de 21ste Prijs voor de Democratie. De Prijs Jaap Kruithof wordt voor de vierde keer uitgereikt aan een linkse radicale denker of sociale beweging. Peter Mertens schreef dit jaar het boek "Hoe durven ze? De euro, de crisis en de grote hold-up". Mertens hekelde in zijn dankwoord het neo-liberalisme en nationalisme. Hij droeg de prijs onder meer op aan het personeel van Crown in Deurne en "iedereen die niet zwijgt". Eerder zei Mertens op zijn Facebookpagina al: "Ik zal alvast de 'Jaap Kruithof prijs' op de Gentse Feesten opdragen aan alle staalarbeiders, mijnwerkers en mensen in verzet tegen de agressieve kapitalistische Europese Unie."Financieel Actie Netwerk krijgt Prijs voor de DemocratieDe winnaar van de Prijs voor de Democratie, het Financieel Actie Netwerk (FAN) is een samenwerkingsverband tussen vakbonden, ngo's en sociale bewegingen. Tot de leden behoren ABVV, ACLVB, ACV, ATTAC Vlaanderen, BBL, KWB, LBC-NVK, FAIRFIN, OXFAM SOLIDARITEIT, LEF en 11.11.11. "Door te ijveren voor meer fiscale rechtvaardigheid, leveren zij een fundamentele bijdrage aan het algemeen belang", aldus Democratie 2000-voorzitter Eric Goeman. De prijs werd in ontvangst genomen door Guido Deckers (ACV) en Rudy De Mey (11.11.11.).Zwarte ZondagDe Prijs Jaap Kruithof is genoemd naar UGent-professor Jaap Kruithof, de vrijzinnige filosoof was een boegbeeld voor de linkse beweging in Vlaanderen. De Prijs voor de Democratie werd in het leven geroepen na Zwarte Zondag, de dag waarop het extreemrechtse Vlaams Blok doorbrak bij de lokale verkiezingen op 24 november 1991. (Belga/SD)