'We staan open voor discussies over toekomstige meerderheden in de gemeenten', zegt Raoul Hedebouw in een interview in Le Soir. 'Ik denk aan Borgerhout, Zelzate, Herstal (...). We willen doorbreken in middelgrote steden zoals Namen, Hoei, Verviers... maar ook in Brussel-Stad.'

Volgens Hedebouw kan PVDA/PTB het politieke evenwicht op lokaal vlak naar links doen kantelen. Wat het cordon sanitaire rond de PTB betreft - MR en cdH sluiten samenwerking uit - spreekt Hedebouw van 'paniek'. 'Je voelt de paniek, de angst, tegenover de groei van links.' Volgens Hedebouw denkt zijn partij er ook niet aan om ook maar één dag met de MR samen te besturen.

'We staan open voor discussies over toekomstige meerderheden in de gemeenten', zegt Raoul Hedebouw in een interview in Le Soir. 'Ik denk aan Borgerhout, Zelzate, Herstal (...). We willen doorbreken in middelgrote steden zoals Namen, Hoei, Verviers... maar ook in Brussel-Stad.'Volgens Hedebouw kan PVDA/PTB het politieke evenwicht op lokaal vlak naar links doen kantelen. Wat het cordon sanitaire rond de PTB betreft - MR en cdH sluiten samenwerking uit - spreekt Hedebouw van 'paniek'. 'Je voelt de paniek, de angst, tegenover de groei van links.' Volgens Hedebouw denkt zijn partij er ook niet aan om ook maar één dag met de MR samen te besturen.