Het cijfer komt van het Belgische onderzoekscentrum Crisp, schrijven De Standaard en Le Soir.

Door de winst van PVDA bij de laatste verkiezingen krijgt de partij van Peter Mertens een werkingsbudget van 926.000 euro. Een unicum in de geschiedenis van de partij.

Het Crisp berekende de financiële impact van 25 mei voor de Franstalige partijen op basis van het aantal verkozenen en het aantal stemmen. In totaal haalden acht PVDA'ers een zetel in het Waals, Brussels en Federaal Parlement.

PVDA, met een jaarlijks budget van 900.000 euro, verdubbelt dus door de partijdotaties haar inkomsten. Ook de stemmen opgehaald in Vlaanderen bepalen de grootte van het bedrag. (Belga/TV)

Het cijfer komt van het Belgische onderzoekscentrum Crisp, schrijven De Standaard en Le Soir.Door de winst van PVDA bij de laatste verkiezingen krijgt de partij van Peter Mertens een werkingsbudget van 926.000 euro. Een unicum in de geschiedenis van de partij.Het Crisp berekende de financiële impact van 25 mei voor de Franstalige partijen op basis van het aantal verkozenen en het aantal stemmen. In totaal haalden acht PVDA'ers een zetel in het Waals, Brussels en Federaal Parlement.PVDA, met een jaarlijks budget van 900.000 euro, verdubbelt dus door de partijdotaties haar inkomsten. Ook de stemmen opgehaald in Vlaanderen bepalen de grootte van het bedrag. (Belga/TV)