Al wie een ticket voor Pukkelpop 2011 heeft gekocht, heeft recht op terugbetaling. Dat zegt een achtkoppig team van professoren van de KULeuven in de jongste editie van de Juristenkrant.

Volgens de analyse van de experts schiet Pukkelpop tekort met zijn compensatie aan de hand van drank- en eetbonnen, een mogelijkheid via het internet die bovendien beperkt werd in de tijd. Door op de internetsite voor te stellen om de bonnen niet op te vragen en zo het voortbestaan van het festival te steunen, gaan Chokri en co volgens de professoren helemaal uit de bocht.

"Door het voorstel om geen compensatie te vragen, bezondigt het festival zich aan een oneerlijke handelspraktijk. Het zet daardoor immers vele mensen mogelijk ertoe aan een besluit te nemen dat zij anders niet hadden genomen. Door deze misleidende communicatie zou zelfs iedereen die op de internetsite heeft afgezien van zijn recht op terugbetaling, bij de rechter de rechtsgeldigheid van die beslissing kunnen aankaarten."

350 festivalgangers eisen terugbetaling

Driehonderdvijftig festivalgangers eisen in totaal 30.000 euro aan tickets en drankbonnetjes terug. Bijna 80.000 festivalgangers hebben al gebruikgemaakt van de compensatiemaatregel die de organisatie zelf had voorgesteld. Nog eens 10.000 Pukkelpoppers hebben geheel of gedeeltelijk afstand gedaan van de drankbonnen. (Belga/INM)

Al wie een ticket voor Pukkelpop 2011 heeft gekocht, heeft recht op terugbetaling. Dat zegt een achtkoppig team van professoren van de KULeuven in de jongste editie van de Juristenkrant. Volgens de analyse van de experts schiet Pukkelpop tekort met zijn compensatie aan de hand van drank- en eetbonnen, een mogelijkheid via het internet die bovendien beperkt werd in de tijd. Door op de internetsite voor te stellen om de bonnen niet op te vragen en zo het voortbestaan van het festival te steunen, gaan Chokri en co volgens de professoren helemaal uit de bocht. "Door het voorstel om geen compensatie te vragen, bezondigt het festival zich aan een oneerlijke handelspraktijk. Het zet daardoor immers vele mensen mogelijk ertoe aan een besluit te nemen dat zij anders niet hadden genomen. Door deze misleidende communicatie zou zelfs iedereen die op de internetsite heeft afgezien van zijn recht op terugbetaling, bij de rechter de rechtsgeldigheid van die beslissing kunnen aankaarten." 350 festivalgangers eisen terugbetaling Driehonderdvijftig festivalgangers eisen in totaal 30.000 euro aan tickets en drankbonnetjes terug. Bijna 80.000 festivalgangers hebben al gebruikgemaakt van de compensatiemaatregel die de organisatie zelf had voorgesteld. Nog eens 10.000 Pukkelpoppers hebben geheel of gedeeltelijk afstand gedaan van de drankbonnen. (Belga/INM)