Dat maakte Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn Limburg, donderdagavond bekend. Ook de NMBS en Infrabel lieten eerder al weten extra treinen in te zetten om festivalgangers naar huis te brengen, onder meer richting Antwerpen en richting Kortrijk.

NMBS legde donderdagavond al drie extra treinen in.

Door de beslissing om het festival af te gelasten, moet nu ook vrijdag onverwachts een grote massa festivalgangers worden vervoerd. Op basis van de reizigersaantallen van de
voorgaande jaren, verwacht de NMBS dat een dertigduizendtal festivalgangers met de trein weer naar huis zal keren.

NMBS: 'Twintig tot dertig treinen voor Pukkelpopgangers'

Volgens NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts wordt dat nog een hels karwei. "Als je weet dat een normale dubbeldektrein plaats biedt aan 1.500 mensen en de andere treinen aan een duizendtal reizigers, dan spreken we toch al over twintig tot dertig treinen, enkel en alleen voor Pukkelpopgangers."

"De mensen kunnen natuurlijk gebruik maken van het reguliere aanbod, maar we gaan ook voor extra treinen zorgen", zegt Goovaerts nog. Hoeveel bijkomende treinen er zullen ingezet worden, is volgens de woordvoerder nog niet bekend.

De Lijn vervoerde tot aan het noodweer al meer dan 22.000 festivalgangers naar de Pukkelpopweide. Tijdens en na het noodweer is die pendeldienst even stilgevallen, maar in de loop van donderdagavond werden de pendelbussen opgevoerd. (Belga/SD)

Praktische vragen over Pukkelpop kunnen gesteld worden via info@pukkelpop.be.

Er kan ook gebeld worden op noodnummer 011.23.97.11.

Dat maakte Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn Limburg, donderdagavond bekend. Ook de NMBS en Infrabel lieten eerder al weten extra treinen in te zetten om festivalgangers naar huis te brengen, onder meer richting Antwerpen en richting Kortrijk. NMBS legde donderdagavond al drie extra treinen in.Door de beslissing om het festival af te gelasten, moet nu ook vrijdag onverwachts een grote massa festivalgangers worden vervoerd. Op basis van de reizigersaantallen van de voorgaande jaren, verwacht de NMBS dat een dertigduizendtal festivalgangers met de trein weer naar huis zal keren. NMBS: 'Twintig tot dertig treinen voor Pukkelpopgangers'Volgens NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts wordt dat nog een hels karwei. "Als je weet dat een normale dubbeldektrein plaats biedt aan 1.500 mensen en de andere treinen aan een duizendtal reizigers, dan spreken we toch al over twintig tot dertig treinen, enkel en alleen voor Pukkelpopgangers." "De mensen kunnen natuurlijk gebruik maken van het reguliere aanbod, maar we gaan ook voor extra treinen zorgen", zegt Goovaerts nog. Hoeveel bijkomende treinen er zullen ingezet worden, is volgens de woordvoerder nog niet bekend. De Lijn vervoerde tot aan het noodweer al meer dan 22.000 festivalgangers naar de Pukkelpopweide. Tijdens en na het noodweer is die pendeldienst even stilgevallen, maar in de loop van donderdagavond werden de pendelbussen opgevoerd. (Belga/SD)