"Pukkelpop 2.0 was dit jaar een wervelende topeditie", vertelde een enthousiaste Chokri Mahassine, die met zijn organisatie na de ramp van vorig jaar een enorme veerkracht heeft getoond om het driedaags muziekfestival weer op de wereldkaart te zetten. Maar liefst 189.000 festivalgangers zakten donderdag, vrijdag en zaterdag naar Kiewit bij Hasselt af om onder meer Björk, The Stone Roses, Netsky en de Foo Fighters aan het werk te zien. Op acht verschillende podia traden 211 bands op. Onder de groepen waren 25 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd, 57 bands waren van eigen bodem. De weergoden waren Pukkelpop dit jaar zeer gunstig gezind met een tropische hitte.

De festivalgangers bleken zeer goed bestand tegen de stralende zon en temperaturen van rond de 35 graden. "Het was letterlijk en figuurlijk een stomende editie. Jong of oud, klein of groot, binnen- of buitenlands, over een ding waren alle artiesten het eens. Pukkelpop 2012 was een onvergetelijk feest, want die berichten hadden ze gepost op Twitter en Facebook. De 27ste editie was een groot succes. Pukkelpop was terug en hoe", aldus Mahassine.

Minuut stilte

Zaterdag om 18.10 uur werd een minuut stilte gehouden over het hele festivalterrein. Voor de 66.000 aanwezigen was het een kippenvelmoment. Het was ijzingwekkend stil, terwijl op de achtergrond de klokken van de kerk van Kiewit luidden. Na de minuut stilte weerklonk applaus.

Ook de hulpverleners van het Vlaamse Kruis stonden stil bij de ramp van vorig jaar. Voor de hulpverleners zelf was psychosociale bijstand voorzien. Twee Panterteams (Preventie, Aanpak en Nazorg van Traumatische Ervaringen bij Redders) stonden constant klaar.

Zondagochtend was het op de Kempische Steenweg nog een drukte van jewelste door kampeerders die ofwel opgepikt werden door hun ouders of zich een weg baanden naar de bussen en treinen om terug naar huis te keren. (Belga/INM)

"Pukkelpop 2.0 was dit jaar een wervelende topeditie", vertelde een enthousiaste Chokri Mahassine, die met zijn organisatie na de ramp van vorig jaar een enorme veerkracht heeft getoond om het driedaags muziekfestival weer op de wereldkaart te zetten. Maar liefst 189.000 festivalgangers zakten donderdag, vrijdag en zaterdag naar Kiewit bij Hasselt af om onder meer Björk, The Stone Roses, Netsky en de Foo Fighters aan het werk te zien. Op acht verschillende podia traden 211 bands op. Onder de groepen waren 25 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd, 57 bands waren van eigen bodem. De weergoden waren Pukkelpop dit jaar zeer gunstig gezind met een tropische hitte. De festivalgangers bleken zeer goed bestand tegen de stralende zon en temperaturen van rond de 35 graden. "Het was letterlijk en figuurlijk een stomende editie. Jong of oud, klein of groot, binnen- of buitenlands, over een ding waren alle artiesten het eens. Pukkelpop 2012 was een onvergetelijk feest, want die berichten hadden ze gepost op Twitter en Facebook. De 27ste editie was een groot succes. Pukkelpop was terug en hoe", aldus Mahassine. Minuut stilte Zaterdag om 18.10 uur werd een minuut stilte gehouden over het hele festivalterrein. Voor de 66.000 aanwezigen was het een kippenvelmoment. Het was ijzingwekkend stil, terwijl op de achtergrond de klokken van de kerk van Kiewit luidden. Na de minuut stilte weerklonk applaus. Ook de hulpverleners van het Vlaamse Kruis stonden stil bij de ramp van vorig jaar. Voor de hulpverleners zelf was psychosociale bijstand voorzien. Twee Panterteams (Preventie, Aanpak en Nazorg van Traumatische Ervaringen bij Redders) stonden constant klaar. Zondagochtend was het op de Kempische Steenweg nog een drukte van jewelste door kampeerders die ofwel opgepikt werden door hun ouders of zich een weg baanden naar de bussen en treinen om terug naar huis te keren. (Belga/INM)