Een boek over Marcel Habran dat oorspronkelijk in januari zou uitkomen, verschijnt pas na zijn assisenproces.

Dat heeft uitgeverij Editions de l'Arbre beslist. Ze zegt dat er telefonische druk was vanuit de omgeving van Habran.

De uitgeverij laat aan journalist Nicolas Gimenne, de auteur van
'Marcel Habran, la saga du grand banditisme en Belgique' de keuze om een andere uitgever te zoeken.

Maar Gimenne ziet in het uitstel een vorm van censuur en weigert te zwichten voor de intimidaties.

Hij werd door Habran zelf en één van diens advocaten gecontacteerd om de publicatie van het driehonderd bladzijden tellende boek tegen te houden.

Nieuwassisenproces

Habran werd in maart 2009 door het Luikse assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar celstraf en twintig jaar terbeschikkingstelling van de regering wegens een overval op een geldtransport in Borgworm en als leider van een criminele organisatie.

Omdat het arrest niet was gemotiveerd, werd het door het hof van Cassatie verbroken.

Het nieuwe proces begint na de paasvakantie (19 april). Op een inleidende zitting is eerder al de jury samengesteld.

Een boek over Marcel Habran dat oorspronkelijk in januari zou uitkomen, verschijnt pas na zijn assisenproces. Dat heeft uitgeverij Editions de l'Arbre beslist. Ze zegt dat er telefonische druk was vanuit de omgeving van Habran.De uitgeverij laat aan journalist Nicolas Gimenne, de auteur van 'Marcel Habran, la saga du grand banditisme en Belgique' de keuze om een andere uitgever te zoeken. Maar Gimenne ziet in het uitstel een vorm van censuur en weigert te zwichten voor de intimidaties. Hij werd door Habran zelf en één van diens advocaten gecontacteerd om de publicatie van het driehonderd bladzijden tellende boek tegen te houden.NieuwassisenprocesHabran werd in maart 2009 door het Luikse assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar celstraf en twintig jaar terbeschikkingstelling van de regering wegens een overval op een geldtransport in Borgworm en als leider van een criminele organisatie. Omdat het arrest niet was gemotiveerd, werd het door het hof van Cassatie verbroken. Het nieuwe proces begint na de paasvakantie (19 april). Op een inleidende zitting is eerder al de jury samengesteld.