Geneviève Lhermitte was op het moment van de moord op haar kinderen ontoerekeningsvatbaar. Tot dat besluit zijn psychiaters gekomen na een nieuw onderzoek van de vrouw die voor het assisenhof van Nijvel terecht staat wegens het ombrengen van haar vijf kinderen.

Het bijkomend onderzoek naar de geestestoestand van de vrouw werd vorige week donderdag gelast door de voorzitter van het hof nadat er tijdens het proces een tot dan toe onbekende brief was opgedoken.

In die brief aan de psychiater bij wie ze in behandeling was, had Lhermitte de moorden aangekondigd.

'Ik heb sombere ideeën. Ik weet dat ik me zal laten meeslepen door zelfmoordgedachten en ik weet dat ik mijn kinderen mee zal nemen omdat er geen toekomst is', zo schreef de vrouw.

Dinsdag brachten de psychiaters verslag uit over het bijkomend onderzoek dat ze in de gevangenis van Berkendael hadden afgenomen.

'Geen controle over haar daden'

De deskundigen komen tot de conclusie dat Lhermitte op het ogenblik dat ze haar kinderen doodde geen controle had over haar daden omdat ze zich in een mentaal onevenwichtige toestand bevond.

Volgens de psychiaters-deskundigen bevindt Lhermitte zich momenteel nog steeds in een toestand van mentaal onevenwicht, die een lange behandeling vereist.

Het nieuwe rapport staat in tegenstelling tot de resultaten van het psychiatrisch onderzoek dat de vrouw tijdens het gerechtelijk onderzoek onderging.

Toen kwamen de deskundigen tot het besluit dat Lhermitte toerekeningsvatbaar was toen ze haar kinderen vermoordde. Een internering van de vrouw werd dus niet nodig geacht.

Geneviève Lhermitte was op het moment van de moord op haar kinderen ontoerekeningsvatbaar. Tot dat besluit zijn psychiaters gekomen na een nieuw onderzoek van de vrouw die voor het assisenhof van Nijvel terecht staat wegens het ombrengen van haar vijf kinderen.Het bijkomend onderzoek naar de geestestoestand van de vrouw werd vorige week donderdag gelast door de voorzitter van het hof nadat er tijdens het proces een tot dan toe onbekende brief was opgedoken.In die brief aan de psychiater bij wie ze in behandeling was, had Lhermitte de moorden aangekondigd.'Ik heb sombere ideeën. Ik weet dat ik me zal laten meeslepen door zelfmoordgedachten en ik weet dat ik mijn kinderen mee zal nemen omdat er geen toekomst is', zo schreef de vrouw.Dinsdag brachten de psychiaters verslag uit over het bijkomend onderzoek dat ze in de gevangenis van Berkendael hadden afgenomen.'Geen controle over haar daden'De deskundigen komen tot de conclusie dat Lhermitte op het ogenblik dat ze haar kinderen doodde geen controle had over haar daden omdat ze zich in een mentaal onevenwichtige toestand bevond.Volgens de psychiaters-deskundigen bevindt Lhermitte zich momenteel nog steeds in een toestand van mentaal onevenwicht, die een lange behandeling vereist.Het nieuwe rapport staat in tegenstelling tot de resultaten van het psychiatrisch onderzoek dat de vrouw tijdens het gerechtelijk onderzoek onderging.Toen kwamen de deskundigen tot het besluit dat Lhermitte toerekeningsvatbaar was toen ze haar kinderen vermoordde. Een internering van de vrouw werd dus niet nodig geacht.