Dat bericht brengenDe Standaard en Het Nieuwsblad.

Na de onthulling van de psychiater in het programma Terzake, kwamen ook patiënten in volgende uitzendingen aan het woord. Een van hen legde klacht neer.

Indertijd bleek ook hoe onvoorbereid Vlaanderen was op iets wat in het buitenland toch een onderkend fenomeen was. De enige plaats waar de slachtoffers de indruk hadden dat ze hun verhaal kwijt konden was op tv.

Voor het leven

Er is nu een definitieve schorsing. Vandereycken, die eerder al door de KU Leuven was geschorst, mag voor de rest van zijn leven geen geneeskunde meer uitoefenen, aldus de kranten.

De Orde kiest met deze uitspraak nadrukkelijk de kant van de slachtoffers. Het is ook voor het eerst dat ze een tuchtverslag zo uitvoerig argumenteert. Uit de tekst blijkt dat er aandachtig werd geluisterd naar een van de slachtoffers. De psychiater liet zich in eerste instantie bijstaan door zijn advocaat, maar gaf uiteindelijk verstek. Daarmee staakte hij zijn verzet.

(Belga/RR)

Dat bericht brengenDe Standaard en Het Nieuwsblad.Na de onthulling van de psychiater in het programma Terzake, kwamen ook patiënten in volgende uitzendingen aan het woord. Een van hen legde klacht neer. Indertijd bleek ook hoe onvoorbereid Vlaanderen was op iets wat in het buitenland toch een onderkend fenomeen was. De enige plaats waar de slachtoffers de indruk hadden dat ze hun verhaal kwijt konden was op tv.Er is nu een definitieve schorsing. Vandereycken, die eerder al door de KU Leuven was geschorst, mag voor de rest van zijn leven geen geneeskunde meer uitoefenen, aldus de kranten. De Orde kiest met deze uitspraak nadrukkelijk de kant van de slachtoffers. Het is ook voor het eerst dat ze een tuchtverslag zo uitvoerig argumenteert. Uit de tekst blijkt dat er aandachtig werd geluisterd naar een van de slachtoffers. De psychiater liet zich in eerste instantie bijstaan door zijn advocaat, maar gaf uiteindelijk verstek. Daarmee staakte hij zijn verzet.(Belga/RR)