De Franstalige socialisten zijn tegen nieuwe verkiezingen gekant, geloven dat een akkoord nog mogelijk is en willen blijven onderhandelen met de N-VA.

Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo maandagnamiddag gezegd op een persconferentie, waar hij meer uitleg gaf over het verwerpen van het compromisvoorstel dat koninklijk verduidelijker Bart De Wever zondag had gedaan.

Di Rupo bezwoer dat de PS totaal gekant is tegen nieuwe verkiezingen. Hij vroeg zich af of de N-VA het land niet in een totale politieke impasse wil storten en dan verkiezingen wil forceren in een gespannen communautair klimaat.

De partij betreurt de werkwijze van De Wever, meer bepaald de afwezigheid van een vergadering tussen de zeven partijen vooraleer hij zijn nota heeft rondgestuurd. Di Rupo ziet in het document een compromis tussen Vlaamse partijen zonder dat er rekening werd gehouden met de Franstalige vragen.

De PS wil de verschillende modellen voor de herziening van de financieringswet voorleggen aan het Planbureau en aan de Nationale Bank om er de effecten van te meten.

Di Rupo kondigde aan dat hij binnenkort een vergadering belegt tussen de vier grote Franstalige partijen.

De Franstalige socialisten zijn tegen nieuwe verkiezingen gekant, geloven dat een akkoord nog mogelijk is en willen blijven onderhandelen met de N-VA.Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo maandagnamiddag gezegd op een persconferentie, waar hij meer uitleg gaf over het verwerpen van het compromisvoorstel dat koninklijk verduidelijker Bart De Wever zondag had gedaan.Di Rupo bezwoer dat de PS totaal gekant is tegen nieuwe verkiezingen. Hij vroeg zich af of de N-VA het land niet in een totale politieke impasse wil storten en dan verkiezingen wil forceren in een gespannen communautair klimaat.De partij betreurt de werkwijze van De Wever, meer bepaald de afwezigheid van een vergadering tussen de zeven partijen vooraleer hij zijn nota heeft rondgestuurd. Di Rupo ziet in het document een compromis tussen Vlaamse partijen zonder dat er rekening werd gehouden met de Franstalige vragen.De PS wil de verschillende modellen voor de herziening van de financieringswet voorleggen aan het Planbureau en aan de Nationale Bank om er de effecten van te meten. Di Rupo kondigde aan dat hij binnenkort een vergadering belegt tussen de vier grote Franstalige partijen.