Momenteel blijven zij als 'gescheiden' in de boeken staan tot het moment dat ze opnieuw in het huwelijksbootje stappen.

'Je als gescheiden moeten voorstellen telkens je een administratief document moet voorleggen, is een erg penibele situatie', argumenteert de partij. 'Al wie gescheiden is, wordt in de ogen van de samenleving gedefinieerd door een relatie die niet langer bestaat.'

De voorbije vijf jaar zijn 200.000 nieuwe huwelijken gesloten en 150.000 scheidingen uitgesproken. Tijd dus dat ook de officiële situatie mee evolueert, vindt de PS. Door het wetsvoorstel zou de vermelding van een eerder huwelijk niet uit het rijksregister verdwijnen. De status van de betrokkene zou slechts veranderen naar 'vrijgezel'. (Belga/KVDA)

Momenteel blijven zij als 'gescheiden' in de boeken staan tot het moment dat ze opnieuw in het huwelijksbootje stappen. 'Je als gescheiden moeten voorstellen telkens je een administratief document moet voorleggen, is een erg penibele situatie', argumenteert de partij. 'Al wie gescheiden is, wordt in de ogen van de samenleving gedefinieerd door een relatie die niet langer bestaat.' De voorbije vijf jaar zijn 200.000 nieuwe huwelijken gesloten en 150.000 scheidingen uitgesproken. Tijd dus dat ook de officiële situatie mee evolueert, vindt de PS. Door het wetsvoorstel zou de vermelding van een eerder huwelijk niet uit het rijksregister verdwijnen. De status van de betrokkene zou slechts veranderen naar 'vrijgezel'. (Belga/KVDA)