Oppositiepartij PS wil niet dat banken hun tarieven verhogen. De Franstalige socialisten reageren daarmee om het pleidooi van de Nationale Bank voor een tariefwijziging zodat de klanten voor elk product de ware kostprijs betalen. Voor de PS kan er geen sprake van zijn dat de consumenten nog eens betalen.

'Gentlemen's agreement'

"Heeft de bankensector één les getrokken uit de crisis van 2008 en van het desastreuze resultaat van hun gevaarlijke beursspelletjes op het spaargeld van de Belgen of van de duizelingwekkende salarissen van hun topmanagers?", vraagt PS-Kamerlid Fabienne Winckel zich af. De PS wil dat de regering een rondetafel organiseert met de sector en met consumentenvertegenwoordigers om "de consument terug centraal in het systeem te plaatsen en om de reële economie te steunen". Winckel wijst erop dat toenmalig minister Freya Van den Bossche (SP.A) in 2004 een "gentlemen's agreement" met de sector sloot om een reeks diensten gratis te houden. Volgens de PS-politica is het meer dan ooit nodig om rekeningenbeheer, uittreksels en afhalingen aan bankterminals gratis te houden. (Belga/WB)

Oppositiepartij PS wil niet dat banken hun tarieven verhogen. De Franstalige socialisten reageren daarmee om het pleidooi van de Nationale Bank voor een tariefwijziging zodat de klanten voor elk product de ware kostprijs betalen. Voor de PS kan er geen sprake van zijn dat de consumenten nog eens betalen."Heeft de bankensector één les getrokken uit de crisis van 2008 en van het desastreuze resultaat van hun gevaarlijke beursspelletjes op het spaargeld van de Belgen of van de duizelingwekkende salarissen van hun topmanagers?", vraagt PS-Kamerlid Fabienne Winckel zich af. De PS wil dat de regering een rondetafel organiseert met de sector en met consumentenvertegenwoordigers om "de consument terug centraal in het systeem te plaatsen en om de reële economie te steunen". Winckel wijst erop dat toenmalig minister Freya Van den Bossche (SP.A) in 2004 een "gentlemen's agreement" met de sector sloot om een reeks diensten gratis te houden. Volgens de PS-politica is het meer dan ooit nodig om rekeningenbeheer, uittreksels en afhalingen aan bankterminals gratis te houden. (Belga/WB)