De PS wil dat elke jongere die van school komt, uitzicht heeft op een job. Een van de belangrijkste maatregelen uit de campagne luidt: "Werkloze schoolverlaters moeten na 18 maanden uitzicht hebben op een voltijds arbeidscontract van ten minste een jaar." Dat staat in Le Soir, de kranten van Sudpresse en De Standaard.

Magnette hoopt dat het contract een opstap wordt naar een deelname aan de arbeidsmarkt. In het slechtste geval geeft het recht op een werkloosheidsvergoeding en een volwaardige sociale bescherming. Het plan zou volgens Magnette "jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro kosten" en zou elk jaar op 4.000 Waalse en 1.000 Brusselse jongeren mikken. Het Waals Gewest zou de helft van het loon van ongeveer 1.440 euro bruto per maand financieren.

De jeugdwerkloosheid is erg hoog Wallonië. Voor de jongeren onder de 25 jaar piekt de werkloosheidsgraad naar 25 procent, met pieken tot 30 procent in bepaalde streken in het zuiden van het land. (Belga/AVE)

De PS wil dat elke jongere die van school komt, uitzicht heeft op een job. Een van de belangrijkste maatregelen uit de campagne luidt: "Werkloze schoolverlaters moeten na 18 maanden uitzicht hebben op een voltijds arbeidscontract van ten minste een jaar." Dat staat in Le Soir, de kranten van Sudpresse en De Standaard. Magnette hoopt dat het contract een opstap wordt naar een deelname aan de arbeidsmarkt. In het slechtste geval geeft het recht op een werkloosheidsvergoeding en een volwaardige sociale bescherming. Het plan zou volgens Magnette "jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro kosten" en zou elk jaar op 4.000 Waalse en 1.000 Brusselse jongeren mikken. Het Waals Gewest zou de helft van het loon van ongeveer 1.440 euro bruto per maand financieren.De jeugdwerkloosheid is erg hoog Wallonië. Voor de jongeren onder de 25 jaar piekt de werkloosheidsgraad naar 25 procent, met pieken tot 30 procent in bepaalde streken in het zuiden van het land. (Belga/AVE)