Europees parlementslid Véronique De Keyser (PS) heeft de Syrische president ontmoet tijdens een reis naar Libanon en Syrië, zo vertelt ze. Ze was afgereisd om de humanitaire situatie ter plaatse te onderzoeken.

De reis is absoluut niet gedekt door de partij, laat de PS-woordvoerder weten. "Bashar al-Assad ontmoeten en, daardoor, hem zelfs maar een minieme steun geven is compleet onbegrijpelijk."

Zware verantwoordelijkheid

"Ik heb erg geaarzeld toen me werd voorgesteld om president al-Assad te ontmoeten", zegt de Keyser. "Het is een persoonlijke en politiek erg zware verantwoordelijkheid. Maar als men naar Syrië reist, gaat men of naar de rebellen of naar de regering."

Assad tevreden

Het Europees parlementslid had een lange ontmoeting met de Syrische minister van Sociale Zaken en vervolgens met president Bashar al-Assad. De Keyser kaartte ook verscheidene humanitaire problemen aan, maar kreeg slechts gedeeltelijke antwoorden. Assad zei onder meer erg tevreden te zijn over het akkoord tussen Rusland en de VS over de chemische wapens, en te werken aan een politieke oplossing voor het conflict. (Belga/TV)

Europees parlementslid Véronique De Keyser (PS) heeft de Syrische president ontmoet tijdens een reis naar Libanon en Syrië, zo vertelt ze. Ze was afgereisd om de humanitaire situatie ter plaatse te onderzoeken. De reis is absoluut niet gedekt door de partij, laat de PS-woordvoerder weten. "Bashar al-Assad ontmoeten en, daardoor, hem zelfs maar een minieme steun geven is compleet onbegrijpelijk.""Ik heb erg geaarzeld toen me werd voorgesteld om president al-Assad te ontmoeten", zegt de Keyser. "Het is een persoonlijke en politiek erg zware verantwoordelijkheid. Maar als men naar Syrië reist, gaat men of naar de rebellen of naar de regering." Het Europees parlementslid had een lange ontmoeting met de Syrische minister van Sociale Zaken en vervolgens met president Bashar al-Assad. De Keyser kaartte ook verscheidene humanitaire problemen aan, maar kreeg slechts gedeeltelijke antwoorden. Assad zei onder meer erg tevreden te zijn over het akkoord tussen Rusland en de VS over de chemische wapens, en te werken aan een politieke oplossing voor het conflict. (Belga/TV)