De Jeunes Socialistes, de jongerenpartij van de PS, geeft haar moederpartij tot maandag 19 juni de tijd voor een cumulverbod dat moet ingaan tegen de lokale verkiezingen van 2018. 'Ons principe is één mandaat per persoon', zegt Maxime Felon, voorzitter van de Franstalige jongsocialisten in La Dernière Heure.

Volgens de jongerenvoorzitter zullen de Jeunes Socialistes donderdag een lijst met duidelijke eisen op tafel leggen. 'Die lijst zal niet onderhandelbaar zijn. Punt aan de lijn. We zullen een nieuwe bijeenkomst vragen. Op die bijeenkomst zullen we één voorstel op tafel leggen: het cumulverbod'.

Volgens Felon zitten veel oudgedienden binnen de partij op dezelfde golflengte, ook Elio Di Rupo. Het verzet zou vooral komen van partijleden die een mandaat van schepen of burgemeester combineren met een mandaat als parlementslid, 'zoals Philippe Courard'.

Vorige week hebben militanten van de PS een decumulvoorstel van de partijtop verworpen omdat ze vreesden dat het voorstel niet snel genoeg zou uitgevoerd worden.

De Jeunes Socialistes, de jongerenpartij van de PS, geeft haar moederpartij tot maandag 19 juni de tijd voor een cumulverbod dat moet ingaan tegen de lokale verkiezingen van 2018. 'Ons principe is één mandaat per persoon', zegt Maxime Felon, voorzitter van de Franstalige jongsocialisten in La Dernière Heure. Volgens de jongerenvoorzitter zullen de Jeunes Socialistes donderdag een lijst met duidelijke eisen op tafel leggen. 'Die lijst zal niet onderhandelbaar zijn. Punt aan de lijn. We zullen een nieuwe bijeenkomst vragen. Op die bijeenkomst zullen we één voorstel op tafel leggen: het cumulverbod'.Volgens Felon zitten veel oudgedienden binnen de partij op dezelfde golflengte, ook Elio Di Rupo. Het verzet zou vooral komen van partijleden die een mandaat van schepen of burgemeester combineren met een mandaat als parlementslid, 'zoals Philippe Courard'. Vorige week hebben militanten van de PS een decumulvoorstel van de partijtop verworpen omdat ze vreesden dat het voorstel niet snel genoeg zou uitgevoerd worden.