Dat verklaarde PS-voorzitter Paul Magnette bij Télé-Bruxelles. Volgens Magnette is de SP.A weer teruggekeerd naar de basisbeginselen en dat bevalt de PS wel.

Magnette geeft toe dat de relatie ten tijde van de regeringen-Verhofstadt niet optimaal was. De Britse socialist Tony Blair had toen de wind in de zeilen en volgens Magnette sloegen ook delen van de SP.A die richting in. Vooral wat sociale zekerheid betreft, waren er toen grote meningsverschillen.

"Vandaag zie ik dat de SP.A naar de fundamenten is teruggekeerd en de PS is gemoderniseerd", aldus de voorzitter. Als voorbeeld van de hernieuwde verstandhouding geeft hij het dossier van de bankenhervorming, waarin vicepremiers Laurette Onkelinx en Johan Vande Lanotte op dezelfde lijn zitten.

SP.A-voorzitter Bruno Tobback wil nog niet reageren op het interview met Paul Magnette. Hij wacht het debat van woensdag af, wanneer hij met Magnette in het Brusselse café Monk zal praten over onder meer belastingen en sociale welvaart. Daarna zullen nog verschillende debatten in andere steden volgen. (Belga/TE)

Dat verklaarde PS-voorzitter Paul Magnette bij Télé-Bruxelles. Volgens Magnette is de SP.A weer teruggekeerd naar de basisbeginselen en dat bevalt de PS wel.Magnette geeft toe dat de relatie ten tijde van de regeringen-Verhofstadt niet optimaal was. De Britse socialist Tony Blair had toen de wind in de zeilen en volgens Magnette sloegen ook delen van de SP.A die richting in. Vooral wat sociale zekerheid betreft, waren er toen grote meningsverschillen."Vandaag zie ik dat de SP.A naar de fundamenten is teruggekeerd en de PS is gemoderniseerd", aldus de voorzitter. Als voorbeeld van de hernieuwde verstandhouding geeft hij het dossier van de bankenhervorming, waarin vicepremiers Laurette Onkelinx en Johan Vande Lanotte op dezelfde lijn zitten.SP.A-voorzitter Bruno Tobback wil nog niet reageren op het interview met Paul Magnette. Hij wacht het debat van woensdag af, wanneer hij met Magnette in het Brusselse café Monk zal praten over onder meer belastingen en sociale welvaart. Daarna zullen nog verschillende debatten in andere steden volgen. (Belga/TE)