Bij het binnengaan gaf Di Rupo nauwelijks commentaar. "Het is een belangrijke dag", waren zowat de enige woorden die hij aan de pers kwijt wou.

De bijeenkomst vond plaats achter gesloten deuren. PS-vicepremier Laurette Onkelinx legde aan de bijna 1.000 aanwezige PS-militanten het regeerakkoord uit dat PS, CD&V, Open VLD, MR, CDH en SP.A hebben gesloten.

Zondagavond komen de zes partijen bij elkaar om te praten over de ministerportefeuilles. Wie de PS allemaal naar de regering stuurt, is niet duidelijk. Di Rupo zorgde in het verleden al vaker voor een verrassing. Naast Di Rupo en Onkelinx lijkt ook huidig PS-minister Paul Magnette een certitude. Waals minister-president Rudy Demotte en Waals PS-minister Jean-Claude Marcourt lieten verstaan dat ze het geen goed idee zouden vinden om ministers van de deelstaten te verkassen naar het federale niveau. Zij pleitten voor "continuïteit" en "stabiliteit". (Belga/TE)

Bij het binnengaan gaf Di Rupo nauwelijks commentaar. "Het is een belangrijke dag", waren zowat de enige woorden die hij aan de pers kwijt wou. De bijeenkomst vond plaats achter gesloten deuren. PS-vicepremier Laurette Onkelinx legde aan de bijna 1.000 aanwezige PS-militanten het regeerakkoord uit dat PS, CD&V, Open VLD, MR, CDH en SP.A hebben gesloten. Zondagavond komen de zes partijen bij elkaar om te praten over de ministerportefeuilles. Wie de PS allemaal naar de regering stuurt, is niet duidelijk. Di Rupo zorgde in het verleden al vaker voor een verrassing. Naast Di Rupo en Onkelinx lijkt ook huidig PS-minister Paul Magnette een certitude. Waals minister-president Rudy Demotte en Waals PS-minister Jean-Claude Marcourt lieten verstaan dat ze het geen goed idee zouden vinden om ministers van de deelstaten te verkassen naar het federale niveau. Zij pleitten voor "continuïteit" en "stabiliteit". (Belga/TE)