De burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux (PS), heeft een protestlied tegen geweld aanhoord van twee Molenbeekse scholen en een kinderdagverblijf. Zowat 600 kinderen, ouders en leerkrachten trokken daarvoor naar het gemeentehuis. Een delegatie werd op het gemeentehuis ontvangen.

De protestmars is een initiatief van de Nederlandstalige Vierwindenschool, de Franstalige basisschool Sainte-Ursule en het kinderdagverblijf Bambino op de Merchtemsesteenweg. De aanleiding was een schietpartij op klaarlichte dag in hun buurt vorige maand. Ze vragen om meer politie, nettere straten en een aanpak van de drugsproblematiek.

Moureaux: 'Geen beloftes, wel actie ondernemen met de middelen die ik heb'

Onder tromgetroffel en met ballonnen trokken de manifestanten naar het gemeentehuis van Molenbeek. Daar zongen ze een tweetalig protestlied. Na enkele zangstondes verscheen burgemeester Moureaux zelf en hij ondertekende de tekst van het lied onmiddellijk.

Vooraf had de burgemeester zich kritisch uitgelaten over de protestmars, omdat hij het niet normaal vond dat kinderen gebruikt worden om te manifesteren. Nu had hij het over "een ludieke actie" waarvoor hij sympathie betoont.

Er werd een delegatie op het gemeentehuis ontvangen. "Ik zal geen beloftes maken, maar ik zal wel actie ondernemen met de middelen die ik heb", aldus Moureaux net voor het onderhoud. Het is voor het eerst dat Moureaux toegeeft dat er een geweldprobleem is in Molenbeek.

De leerlingen zijn intussen weer op school. (Belga/SD)

De burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux (PS), heeft een protestlied tegen geweld aanhoord van twee Molenbeekse scholen en een kinderdagverblijf. Zowat 600 kinderen, ouders en leerkrachten trokken daarvoor naar het gemeentehuis. Een delegatie werd op het gemeentehuis ontvangen.De protestmars is een initiatief van de Nederlandstalige Vierwindenschool, de Franstalige basisschool Sainte-Ursule en het kinderdagverblijf Bambino op de Merchtemsesteenweg. De aanleiding was een schietpartij op klaarlichte dag in hun buurt vorige maand. Ze vragen om meer politie, nettere straten en een aanpak van de drugsproblematiek.Moureaux: 'Geen beloftes, wel actie ondernemen met de middelen die ik heb'Onder tromgetroffel en met ballonnen trokken de manifestanten naar het gemeentehuis van Molenbeek. Daar zongen ze een tweetalig protestlied. Na enkele zangstondes verscheen burgemeester Moureaux zelf en hij ondertekende de tekst van het lied onmiddellijk.Vooraf had de burgemeester zich kritisch uitgelaten over de protestmars, omdat hij het niet normaal vond dat kinderen gebruikt worden om te manifesteren. Nu had hij het over "een ludieke actie" waarvoor hij sympathie betoont.Er werd een delegatie op het gemeentehuis ontvangen. "Ik zal geen beloftes maken, maar ik zal wel actie ondernemen met de middelen die ik heb", aldus Moureaux net voor het onderhoud. Het is voor het eerst dat Moureaux toegeeft dat er een geweldprobleem is in Molenbeek.De leerlingen zijn intussen weer op school. (Belga/SD)