Volgens de protesterende picknickers van Pic Nic the Streets is er na een jaar nog altijd niets veranderd aan de verkeerssituatie in Brussel. Ze eisen dat de stadsautostrade tussen het Noord- en het Zuidstation voor autoverkeer afgesloten wordt.

Met de nieuwe picknick op zondag 9 juni eist de organisatie duidelijke engagementen en concrete, tijdelijke initiatieven van het stadsbestuur.

In de aanloop naar een echte heraanleg van de centrale lanen in Brussel, wil een groep deelnemers bijvoorbeeld dat de lanen elke zondag van de zomer een aantal uren worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Daad van burgerlijke ongehoorzaamheid

Vorig jaar kwamen meer dan 2.000 Brusselaars picknicken aan het Beursplein met de eis om de stadsautostrade tussen het Noord- en het Zuidstation af te sluiten voor autoverkeer.

Omdat de nieuwe picknick net zoals vorig jaar een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid is, wordt er ook deze keer geen aanvraag ingediend bij het stadsbestuur.

Als de weersvoorspellingen heel slecht zijn, wordt de picknick automatisch verplaatst naar zondag 16 juni. (Belga/TE)

Volgens de protesterende picknickers van Pic Nic the Streets is er na een jaar nog altijd niets veranderd aan de verkeerssituatie in Brussel. Ze eisen dat de stadsautostrade tussen het Noord- en het Zuidstation voor autoverkeer afgesloten wordt. Met de nieuwe picknick op zondag 9 juni eist de organisatie duidelijke engagementen en concrete, tijdelijke initiatieven van het stadsbestuur. In de aanloop naar een echte heraanleg van de centrale lanen in Brussel, wil een groep deelnemers bijvoorbeeld dat de lanen elke zondag van de zomer een aantal uren worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Daad van burgerlijke ongehoorzaamheid Vorig jaar kwamen meer dan 2.000 Brusselaars picknicken aan het Beursplein met de eis om de stadsautostrade tussen het Noord- en het Zuidstation af te sluiten voor autoverkeer. Omdat de nieuwe picknick net zoals vorig jaar een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid is, wordt er ook deze keer geen aanvraag ingediend bij het stadsbestuur. Als de weersvoorspellingen heel slecht zijn, wordt de picknick automatisch verplaatst naar zondag 16 juni. (Belga/TE)