De openbare omroep krijgt met de begroting 2016 van de Vlaamse regering meer duidelijkheid over de precieze omvang van de besparing. De regering gaat niet in op de vraag van de omroep om 60 procent van de vergrijzingskosten te dragen en de jaarlijkse besparing zal dus nog een stuk hoger liggen dan 25 miljoen euro. Het transformatieplan zoals het voorlag, is afgekeurd.

De acties van de vakbonden werden totnogtoe vooral geruggensteund door het technische personeel, maar nu slaken ook de programmamakers een noodkreet.

In een Facebookpost die wordt gedeeld door onder meer Kevin Major, Ayco Duyster, Sofie Engelen, Koen Fillet en Floris Daelemans roepen de radio- en tv-makers op de besparingen een halt toe te roepen. 'Drie miljoen Vlamingen kijken elke dag naar een televisiezender van de VRT. Vier miljoen Vlamingen luisteren elke dag naar een radiozender van de VRT. Wij werken hard om die programma's zo goed mogelijk te maken, en we doen dat graag', stellen ze.

Als de voorliggende besparingen worden uitgevoerd, kan de huidige kwaliteit niet worden volgehouden: 'De komende dagen en weken willen we jullie, onze kijkers en luisteraars, proberen te overtuigen van ons standpunt. Want het unieke televisie-, radio- en online-aanbod in Vlaanderen is in gevaar. En dat is vooral ook slecht nieuws voor jou.'

'Daarom willen we jullie vragen om dit massaal te delen. En wanneer je straks naar één van onze programma's kijkt of luistert, of naar één van onze websites surft, bedenk dan: als we onze stem niet laten horen, dan is dit er binnenkort misschien niet meer', besluiten de programmamakers. (Belga/KVDA)

Beste vrienden, beste mensen in Vlaanderen, lees dit even. Wij zijn programmamakers van de VRT. We zijn geen...

Posted by Kevin Major on dinsdag 29 september 2015
De openbare omroep krijgt met de begroting 2016 van de Vlaamse regering meer duidelijkheid over de precieze omvang van de besparing. De regering gaat niet in op de vraag van de omroep om 60 procent van de vergrijzingskosten te dragen en de jaarlijkse besparing zal dus nog een stuk hoger liggen dan 25 miljoen euro. Het transformatieplan zoals het voorlag, is afgekeurd. De acties van de vakbonden werden totnogtoe vooral geruggensteund door het technische personeel, maar nu slaken ook de programmamakers een noodkreet. In een Facebookpost die wordt gedeeld door onder meer Kevin Major, Ayco Duyster, Sofie Engelen, Koen Fillet en Floris Daelemans roepen de radio- en tv-makers op de besparingen een halt toe te roepen. 'Drie miljoen Vlamingen kijken elke dag naar een televisiezender van de VRT. Vier miljoen Vlamingen luisteren elke dag naar een radiozender van de VRT. Wij werken hard om die programma's zo goed mogelijk te maken, en we doen dat graag', stellen ze. Als de voorliggende besparingen worden uitgevoerd, kan de huidige kwaliteit niet worden volgehouden: 'De komende dagen en weken willen we jullie, onze kijkers en luisteraars, proberen te overtuigen van ons standpunt. Want het unieke televisie-, radio- en online-aanbod in Vlaanderen is in gevaar. En dat is vooral ook slecht nieuws voor jou.' 'Daarom willen we jullie vragen om dit massaal te delen. En wanneer je straks naar één van onze programma's kijkt of luistert, of naar één van onze websites surft, bedenk dan: als we onze stem niet laten horen, dan is dit er binnenkort misschien niet meer', besluiten de programmamakers. (Belga/KVDA)