Initiatiefnemer is Nutrition Health Care System (NuHCaS), dat 320.000 euro investeerde in de nieuwe proefkeuken. Het is de eerste van een serie pilootapparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. De ganse keten wordt overspannen van grondstof tot evenwichtige maaltijd op het bord. De proefkeuken laat ook toe recepturen uit te testen en haalbaar te maken voor grootkeukens in onder andere ziekenhuizen en woonzorgcentra. Concreet zullen de "maaltijden van morgen" vandaag in deze keuken bereid worden door een team van onderzoekers en koks. De FR&D hall is toegankelijk voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken. De proefkeuken vormt de eerste fase van de FR&D Hall. De FR&D Hall wordt verder uitgebouwd met meerdere pilots die focussen op voeding en gezondheid. Midden 2022 worden al deze pilots gehuisvest in de FR&D Hall in het Food Innovation Park. NuHCaS werd opgericht door Flanders' FOOD, het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), POM West-Vlaanderen, TUA West en VIVES. Het heeft de ambitie om uit te groeien tot een Vlaams en Europees expertisecentrum rond deze thematiek. (Belga)

Initiatiefnemer is Nutrition Health Care System (NuHCaS), dat 320.000 euro investeerde in de nieuwe proefkeuken. Het is de eerste van een serie pilootapparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. De ganse keten wordt overspannen van grondstof tot evenwichtige maaltijd op het bord. De proefkeuken laat ook toe recepturen uit te testen en haalbaar te maken voor grootkeukens in onder andere ziekenhuizen en woonzorgcentra. Concreet zullen de "maaltijden van morgen" vandaag in deze keuken bereid worden door een team van onderzoekers en koks. De FR&D hall is toegankelijk voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken. De proefkeuken vormt de eerste fase van de FR&D Hall. De FR&D Hall wordt verder uitgebouwd met meerdere pilots die focussen op voeding en gezondheid. Midden 2022 worden al deze pilots gehuisvest in de FR&D Hall in het Food Innovation Park. NuHCaS werd opgericht door Flanders' FOOD, het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), POM West-Vlaanderen, TUA West en VIVES. Het heeft de ambitie om uit te groeien tot een Vlaams en Europees expertisecentrum rond deze thematiek. (Belga)