Zijn advocaten Mounir Souidi en Walter Damen stelden bij hun aankomst vertrouwen te hebben in de zaak. 'Het openbaar ministerie kan geen enkel bewijs aanleveren over de schuld van mijn cliënt', meent meester Souidi. 'De vrijspraak zou een logisch gevolg zijn.'

Kucam pleit onschuldig, hoewel het openbaar ministerie meent dat er sprake was van onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa aan een groot aantal christenen uit het oorlogsgebied in Syrië die mede door Kucam op een lijst waren gezet voor zo'n visum.

Kucam zou 219 mensen tegen betaling aan een visum geholpen hebben en 96 van hen zijn niet in België gebleven, wat in strijd is met de voorwaarden van het visum. 'We zullen de zaak bepleiten, we hebben daar uitvoerige conclusies over gemaakt en bijna alles tot alles wordt betwist', stelt meester Damen. 'Ik denk vooral dat heel het systeem van humanitaire visa een bijzonder raar systeem was dat heel slecht onderbouwd is geweest. Ik heb het gevoel dat mijn cliënt daar de schuld voor krijgt, terwijl als men het wettelijk bekijkt hij niets verkeerds heeft gedaan.'

Het openbaar ministerie heeft tien jaar cel gevorderd voor Kucam. Voor de negen medebeklaagden werden celstraffen tot zes jaar geëist. De procureur vroeg ook de verbeurdverklaring van 522.500 euro, de minimale opbrengst van de fraude voor de familie Kucam.

Zijn advocaten Mounir Souidi en Walter Damen stelden bij hun aankomst vertrouwen te hebben in de zaak. 'Het openbaar ministerie kan geen enkel bewijs aanleveren over de schuld van mijn cliënt', meent meester Souidi. 'De vrijspraak zou een logisch gevolg zijn.'Kucam pleit onschuldig, hoewel het openbaar ministerie meent dat er sprake was van onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa aan een groot aantal christenen uit het oorlogsgebied in Syrië die mede door Kucam op een lijst waren gezet voor zo'n visum. Kucam zou 219 mensen tegen betaling aan een visum geholpen hebben en 96 van hen zijn niet in België gebleven, wat in strijd is met de voorwaarden van het visum. 'We zullen de zaak bepleiten, we hebben daar uitvoerige conclusies over gemaakt en bijna alles tot alles wordt betwist', stelt meester Damen. 'Ik denk vooral dat heel het systeem van humanitaire visa een bijzonder raar systeem was dat heel slecht onderbouwd is geweest. Ik heb het gevoel dat mijn cliënt daar de schuld voor krijgt, terwijl als men het wettelijk bekijkt hij niets verkeerds heeft gedaan.'Het openbaar ministerie heeft tien jaar cel gevorderd voor Kucam. Voor de negen medebeklaagden werden celstraffen tot zes jaar geëist. De procureur vroeg ook de verbeurdverklaring van 522.500 euro, de minimale opbrengst van de fraude voor de familie Kucam.