"Vandaag stuur ik de dagvaarding naar de gerechtsdeurwaarder", citeert De Standaard advocaat Alex Wijnant, die de 365 festivalgangers vertegenwoordigt. Gemiddeld eisen ze 150 euro terug van de Pukkelpoporganisatie, wat de som op 54.750 euro brengt.

Concreet vragen de cliënten van Wijnants de terugbetaling van hun festivaltickets en drank- en eetbonnen die ze hadden gekocht op de weide. Voor het eerst sinds de hagelstorm op 18 augustus 2011 de festivalweide trof, zal een rechter zich dus uitspreken in een proces tegen Pukkelpop.

Organisator Chokri Mahassine is niet van plan toe te geven aan de eisen. "Wij zullen de claim betwisten en elkaar ontmoeten in de rechtbank", reageert Mahassine.

In oktober kondigde de organisatie aan dat tickethouders voor de afgelaste editie worden vergoed met drank- en eetbonnen voor de drie volgende festivals.

Volgens meester Wijnant kan de zaak tegen eind mei van start gaan. (Belga/TE)

"Vandaag stuur ik de dagvaarding naar de gerechtsdeurwaarder", citeert De Standaard advocaat Alex Wijnant, die de 365 festivalgangers vertegenwoordigt. Gemiddeld eisen ze 150 euro terug van de Pukkelpoporganisatie, wat de som op 54.750 euro brengt. Concreet vragen de cliënten van Wijnants de terugbetaling van hun festivaltickets en drank- en eetbonnen die ze hadden gekocht op de weide. Voor het eerst sinds de hagelstorm op 18 augustus 2011 de festivalweide trof, zal een rechter zich dus uitspreken in een proces tegen Pukkelpop. Organisator Chokri Mahassine is niet van plan toe te geven aan de eisen. "Wij zullen de claim betwisten en elkaar ontmoeten in de rechtbank", reageert Mahassine. In oktober kondigde de organisatie aan dat tickethouders voor de afgelaste editie worden vergoed met drank- en eetbonnen voor de drie volgende festivals. Volgens meester Wijnant kan de zaak tegen eind mei van start gaan. (Belga/TE)