Drie personen zijn in verdenking gesteld: de politieagent die vermoedelijk het dodelijke schot afvuurde, de bestuurder van het voertuig en een passagier die beschouwd wordt als een mensensmokkelaar.

De agent zal zich moeten verantwoorden voor onopzettelijke doodslag, de twee inzittenden van de bestelwagen voor kwaadwillige obstructie van het verkeer met de dood tot gevolg.

Het Koerdische meisje kwam op 17 mei 2018 om het leven tijdens een achtervolging op de snelweg E42 tussen de politie en een voertuig met migranten die probeerden het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Drie personen zijn in verdenking gesteld: de politieagent die vermoedelijk het dodelijke schot afvuurde, de bestuurder van het voertuig en een passagier die beschouwd wordt als een mensensmokkelaar. De agent zal zich moeten verantwoorden voor onopzettelijke doodslag, de twee inzittenden van de bestelwagen voor kwaadwillige obstructie van het verkeer met de dood tot gevolg. Het Koerdische meisje kwam op 17 mei 2018 om het leven tijdens een achtervolging op de snelweg E42 tussen de politie en een voertuig met migranten die probeerden het Verenigd Koninkrijk te bereiken.