Het Brusselse hof van assisen heeft donderdag de vraag van de verdediging van Leopold Storme afgewezen om het proces over de Marollenmoorden stil te leggen na de fouten bij de bloedanalyse.

In twee van de bloedstalen van Storme werd DNA-materiaal van een vrouw gevonden. Dat was het gevolg van een fout van het
Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) bij de analyse van de bloedstalen.

Storme heeft altijd ontkend dat hij alcohol gebruikt had op de dag dat zijn zus en ouders vermoord zijn. Het bloedonderzoek gaf een alcoholpercentage aan, maar bij de analyse bleken stalen te zijn verwisseld.

De verdediging had wegens die fout om de stillegging van het proces gevraagd, maar het hof wees die vraag af en laat het proces gewoon doorgaan.

Het Brusselse hof van assisen heeft donderdag de vraag van de verdediging van Leopold Storme afgewezen om het proces over de Marollenmoorden stil te leggen na de fouten bij de bloedanalyse.In twee van de bloedstalen van Storme werd DNA-materiaal van een vrouw gevonden. Dat was het gevolg van een fout van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) bij de analyse van de bloedstalen. Storme heeft altijd ontkend dat hij alcohol gebruikt had op de dag dat zijn zus en ouders vermoord zijn. Het bloedonderzoek gaf een alcoholpercentage aan, maar bij de analyse bleken stalen te zijn verwisseld.De verdediging had wegens die fout om de stillegging van het proces gevraagd, maar het hof wees die vraag af en laat het proces gewoon doorgaan.